Petak 22.12.2017., 20:00h
Filmski studio Medika, Pierottijeva 11, Zagreb

Događaj “Medika in Opposition” zamišljen je kao platforma za promociju neafirmiranih autora/ica i izvođača/ica eksperimentalne glazbe, a zbog učestale interaktivne prirode i slobodne forme takvih djela postoji i mogućnost inkorporiranja vizualne umjetnosti, književnih djela, plesa i komunikacije s publikom u pojedine izvedbe. Ime događaja referenca je na prostor u kojem se odvija (bivši industrijski prostor Medike) i revolucionarni festival avangardne glazbe “Rock in Opposition” održan 1978. u Londonu i 1979. u Milanu. U petak, 22. prosinca 2017., u okviru programa “Medika in Opposition” nastupit će Branimir Norac, Tin Dožić, Ivan Hozjan, Mirna Pavičić, Tarik Haskić i Ivan Šaravanja.
Sveukupno trajanje sekvence izvedbi je ~120 minuta; ulaz je slobodan.

Branimir Norac rođen je 1992. u Splitu te je stekao zvanje akademskog klarinetista na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Najviše rekognicije stekao je kao indie-folk kantautor pod pseudonimom Nebo Roza koji koristi za samostalne i nastupe s fluktuirajućom grupom glazbenika. Usto sklada i izvodi eksperimentalnu glazbu, a u Medici će se predstaviti s postminimalističkim kompozicijama za klarinet. Postoji mogućnost da u izvedbu uključi klavirsku ili elektronsku pratnju, ali to ostaje iznenađenje.
branimirnorac.bandcamp.com/track/ne-prolazno-i
www.youtube.com/watch?v=4wo8oyE5q20

Grupa Ono je glazbena skupina s nestalnim članovima/icama, a naglasak stavlja na generiranje novog materijala za svaku izvedbu. Praksa grupe Ono kreće se između eksperimentalne, psihodelične glazbe i ambijentalne glazbe, snovitog ili budnog te audiovizualnih izvedbi. Prilikom ovog nastupa članovi su Ivan Šaravanja i Tin Dožić, a sadržaj “Izvedbe V” otvoren je te može biti pozicioniran između noise i ambient žanrova. Ili ništa od toga.

Tin Dožić se bavi sound artom i glazbom, završio je studij novih medija na ALU Zagreb i sudjelovao je na brojnim izvedbama i izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu (V2_ Lab for the Unstable Media Rotterdam, Showroom of Contemporary Sound, Sine Linea, Sound Art Incubator, CASS School of Art Architecture and Design London, Device art Prague).

Ivan Šaravanja glazbom se bavi duže od deset godina. Aktivnije počinje svirati u psihodeličnom bendu Mokre Gljive, a danas sudjeluje u radu grupe Ono, te radi glazbu za nepostojeće bendove Bor i Ljudi, okupljene oko svog virtualnog labela Prokulica Records.
www.youtube.com/channel/UCJyl6sPXnl6vUe7DuMYPMXQ

Ivan Hozjan rođen je 1992. u Zagrebu. Završio je studij ukrasnog bilja na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Piše poeziju, dramske tekstove, kratku prozu, slikovnice, svira gitaru u psihodeličnom bendu Nelagoda i snima trash/synth pop glazbu s tekstovima na rudimentarnom mađarskom, a u sklopu programa “Medika in Opposition” izvest će slobodnu improvizaciju na prepariranoj gitari, odnosno proizvodit će zvukove na gitari pomoću raznih predmeta nađenih u svom stanu. Postoji mogućnost interakcije s dijelom publike pozicionirane u prvom redu.

Mirna Pavičić studira na Odsjeku za motoričke poremećaje, kronične bolesti i art-terapije Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu. Bavi se slikarstvom koje se kroz izvedbe preobražava u digitalne projekcije ili eksperimentiranje svojstvima boja i svjetlosti. Rad se temelji na principu istraživanja osobnih psihoemocionalnih stanja kroz likovno izražavanje i refleksiju. U organizaciji Zavoda za eksperimentalni zvuk nastupala je u sklopu kolektiva Pinealis Glandula. Za “Medika in Opposition” će se u sklopu izvedbi ostalih članova predstaviti analognim vizualnim projekcijama koristeći dva grafoskopa.

Tarik Haskić rođen je 1994. u Kopru. Studira na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu u Zagrebu, a trenutno živi i djeluje u Londonu. Niz godina istražuje svojstva zvuka te predmeta i otpada iz kojega može napraviti zvučni zagrljaj. Do sada je nastupao u kolektivu i samostalno pod nazivom Pinealis Glandula. Svojim radovima pristupa intuitivno i ekspresivno. Za nastup će koristiti DIY instrumente i efekte te manipulirajući različitim predmetima i materijalima stvarati zvučnu zavjesu punu noisea i dronea.

***

Program “Medika in Opposition” odvija se u suradnji s AKC, u okviru projekta Filmskog studija Medika, čiji program financijski podržavaju Grad Zagreb – Gradski ured za kulturu, obrazovanje i sport, Zaklada “Kultura nova”, Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva te Hrvatski audiovizualni centar.
attack.hr

facebook.com/events/1535649866504905/

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content