Liquosphere – liquid funk/atmospheric/mellow DnB night

Kao što neki od vas znaju prije par mjeseci smo se lansirali u svemir, putovali kućom do Plejada te locirali tekuću sferu u čijoj orbiti su ritmovi amen breaka evoluirali u svoje tekuće i atmosferične inačice. Slušali smo liquid funk i atmospheric dnb, nešto čega nam u Zagrebu fali. U ovom trenutku, potpomognuti svemiroplovskom infrastrukturom dragih nam Klubikonovaca, povećali smo kapacitete te odlučili putovati klubom Attack. Naš improbability drive (youtube) s muzičkim pluginom sada je toliko uznapredovao da putovanje do
željene tekuće sfere traje 0.0001450089 sekundi. Dođi, uđi i tamo si.Jesmo li ostavili još koje pitanje u zraku? Ako jesmo, ajmo redom; primarni cilj ovoga partya je prije svega užitak u zaboravljenoj i zapostavljenoj mellow strani drum n’bass-a, barem što se tiče scene u Zagrebu, za one kojima to fali. Prikriveni, diverzantski cilj ovoga partija je probuditi afinitete za glazbu koja prvenstveno stimulira um, čime posredno intenzivira inače izravnu stimulaciju tijela kroz bubanj i bas. Onaj dnb koji je putovanje, duboko – ali ne ispod zemlje, već duboko u skrivene ponore uma koji ima kapacitete za putovanja koja nadilaze ona ostvariva fizičkim tijelom. Da, amen breakovi to mogu. Dođi, vidi, putuj!Za upravljanje lakim, neki će reći inteligentnim, a neki pak mekanim notama drumn’bassa koje ćemo uloviti u orbiti tekuće sfere brinu se naši piloti.

Piloti:

InCHOON (Liquosphere)

soundcloud

Mladi DnB entuzijast iz Splita već je par godina u Zagrebu. Zabilježio je nastupe u Kocki (St), Mastersu, Funku i Das Hausu uglavnom kao ambasador tekućeg zvuka. Isprva je koketirao sa reagge & jungle stranom DnB-a, preko čega je kasnije došao do svoje sadašnje orijentacije ka instrumentalnijem, organskom zvuku uz klasičnu dozu jazz elemenata, sastavne komponente tekuće i atmosferične strane DnB-a. Vrijedi dodati i da je zaslužan za prvo lansiranje ka tekućoj sferi.

FUNK GURU
(CFSN)

soundcloud
soundcloud
Funk Guru stari je lisac i jedan od osnivača CFSN družine, inicijalno DnB kolektiva kasnije transformiranog u polivalentnu skupinu zaljubljenika, ambasadora i promotora elektronske glazbe. CFSN družina djeluje primarno, ali ne isključivo u Zagrebu te je zaslužna za brojne festivale (Illectricity) i klupske događaje (Illectric Funk, Videoskop, playground!, CFSN DJ-s). O rasponu mogućnosti našeg pilota govore i brojni nastupi na festivalima diljem Jadrana, ali i izvan granica lijepe naše (Exit u Novom Sadu, Elevate u Grazu, Broken Balkanz u Sofiji, Outlook, Dimensions, Soundwave, Garden, Hideout, Echo etc.). Inače po dužnosti svira sve i svašta te je, posebice u posljednjih par godina, među clubberima poznat po eklektičnom te žanrovski neopterećenom glazbenom izričaju. Ipak, poveći dio svoje DJ karijere, koja traje od 15. godine, posvetio je upravo drum’n’bass-u. Nama će za ovu posebnu prigodu skuhati set dobrih starih, ali i svježih mellow DnB poslastica. Donosi i par starih liquid ploča u torbi koje će izvaditi ako ga ponese trenutak.

SVEN NALIS
(RotationDeep/LiquidDrops/LowR

is)

soundcloud
soundcloud
soundcloud

Kao dugogodišnji DnB DJ, Sven je nepopravljivi ljubitelj liquida te kolekcionar brojnih vinilnih izdanja toga zvuka koja će dovući sa sobom u krejtu iz rodne Rijeke. Čovjek koji je vjerno zastupao liquid i na DnB konferenciji i ovaj put će se spremno i sa zadovoljstvom razmahati pločama tekućeg zvuka. Inače se bavi i produkcijom te nije žanrovski ograničen, no od dnb-a preko juke/footworka do housea i garagea glazbu koju spravlja uredno prate funky i deep note. Njegove produkcije izbacili su između ostalih i Rotation Deep, Liquid Drops i LowRise etikete, a uz Sven Nalis muziku izbacuje i pod Abjure i Out of Trolley aliasima.

 Od 22.30h, Ulaz minimalna donacija 25/30 kn

 

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!