Kino Cirkus i Cirkorama donose izbor od 4 kratka filma koja kroz animirani i igrani žanr prikazuju svijet cirkusa od dvadesetih do četrdesetih godina 20. stoljeća.

Kako je svijet gledao na cirkus tih godina i kako je cirkus poslužio kao inspiracija i nadahnuće drugim umjetnicima koji su u tom trenutku stvarali svoje filmove saznajte kroz crno – bijeli svijet cirkusa na filmu.

Dva animirana i dva igrana filma prava su poslastica za sve koji se osjećaju pomalo retro, ali i željeli bi vidjeti što je sve bio cirkus u prvoj polovini prošlog stoljeća.

Na repertoaru su:

Flip’s circus (1921.) animirani, Winsor McCay

Circus Capers (1930.) animirani, John Foster

Allez Oop! (1934.) igrani, Buster Keaton, Charles Lamont

Here comes the circus (1942.) igrani, Howard Bretherton

Ulaz je besplatan, uz pridržavanje svih potrebnih epidemioloških mjera.

Kino Cirkus ciklus je filmova cirkuske tematike uz koji publika može proširiti svoja znanja o slojevitosti cirkuske umjetnosti, njenom značaju, povijesti i razvoju, ali i hraniti svoju inspiraciju ako se bave nekim oblikom umjetničkog izražavanja. Kino Cirkus nasljednik je Cirkuske srijede koju ju je organizirala Mala performerska scena. Projekt 2014. godine seli u Split u organizaciji suvremenog cirkuskog kolektiva ROOM 100 i mijenja naziv u Kino Cirkus. Filmovi se od 2018. godine prikazuju i u Zagrebu kada se u ovaj projekt partnerski priključuje Cirkorama. Od 2019. godine Kino Cirkus se širi na ostale gradove u Hrvatskoj i danas se filmske projekcije redovito održavaju u Puli, Rijeci, Samoboru, Dubrovniku, Križevcima, Splitu i Zagrebu. Od 2022. godine Kino Cirkus provodi se kao dio programa Cirkuske nacionalne platforme.

Kino Cirkus je dio projekta Nacionalne cirkuske platforme, kao i programa Cirkorama produkcija i distribucija i Suvremeni cirkuski kolektiv ROOM 100 koji se provode uz financijsku podršku Zaklade Kultura nova.

Kino Cirkus/Zagreb: Ciklus kratkometražnih filmova provodi se u suradnji s Autonomnim kulturnim centrom Attack!

www.facebook.com/kinocirkuscirkuskino/

www.facebook.com/cirkorama

Event: fb.me/e/2fjPKAPqW

[16.2.2022. / SRIJEDA / 20h – 00 h / ULAZ SLOBODAN / AKC ATTACK]

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content