Petak 22.10., od 19 h

Novi Attackov program Kasetofon još jednom izlazi iz okvira svakidašnjih žanrovskih pravaca i donosi kombinaciju eksperimentalnog post rocka i melodičnog punka u jednom listopadnom petku!

Po prvi puta u Zagreb dolaze svježi kreativni osječki momci s dva basa i bubnjem South Central, s tek nekoliko nastupa iza sebe već grade publiku i ostavljaju svoj trag na sceni. Uz njih, svirati će nam i melodični slovenski trojac White Stain koji još jednom s veseljem dolaze u hrvatsku rasplesati sve one koji svoju sreću pronalaze u pjevnom panku.

(Os)

Velepoštast nam je podarila ovaj trojac koji se izrodio u drevnim pećinama atomca, siguran od štetnog zračenja 5G-a i HAARP-a. Andrija udara nojz na bubnju, dok Ivan i Vilijam prangijaju bassove, provučene kroz distorzije, reverbe i delayeve. Naumili su odigrati svoje svježe psihodelične post rock etide.

www.instagram.com/south2central/

(Slo)

Punkrock trio iz Ljubljane stvara muziku još od 2008. godine. Prve pjesme izašle su na EP-u Evolution. U to vrijeme prelaze iz meke, pop punk glazbe prema oštrijoj punkrock liniji zadržavajući prepoznatljivu melodičnost. 2014. godine izašao je prvi full-track album, Attached. Uz intenzivno koncertiranje po Europi snimaju i drugi album, Nation of Fear, koji izlazi kod nezavisne izdavačke kuče Giljotina 2018. g. Korona vrijeme iskoristili su za stvaranje i rad na novim pjesmama. U vlastitoj režiji snimili su četiri pjesme i dva instrumentalna djela. Tekstovi su na slovenskom jeziku, a u njima pričaju o životnim traumama i drugim iskustvima, ulozi pojedinca u društvu,.. Odani ostaju kritici stanja u slovenskom i globalnom društvu.

whitestain.bandcamp.com/music
web.facebook.com/White-Stain-107151538257196

Koncert se provodi kroz program udruge AKC Attack Kasetofon kojeg financijski podržavaju Ministarstvo kulture republike Hrvatske i Grad Zagreb – Gradski ured za kulturu.

KASETOFON je novi klupski program udruge AKC Attack s ciljem promocije i razvoja alternativne scene s naglaskom na indie pop rock ekperimentalnu glazbu. Osnovni cilj projekta je približiti publici glazbenike koji izlaze iz konkretnih žanrovskih okvira zbog unošenja novih elemenata u glazbena djela ali i live nastupe. U prvom redu, cilj je istaknuti manje izvođače koji još pronalaze svoju publiku te na ovaj način taj proces mogu ubrzati i u pozitivnom smjeru nastaviti sa daljnjim razvojem.

Event: www.facebook.com/events/174215268214025/?ref=newsfeed

[22.10. / PETAK / 19:00-00:00 / ULAZNICE: 35 KN / KLUB ATTACK]

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content