OTVORENJE: ČETVRTAK, 09.07.2020, 20:00
GALERIJA SIVA (AKC MEDIKA, PIEROTTIJEVA 11, ZAGREB)

Autonomni kulturni centar Attack kroz program Galerija Siva poziva Vas na otvorenje izložbe Ivane Reić – PlanetA, jer Planeta B ne postoji u četvrtak 09.07.2020. od 20.00 sati. Izložbu možete pogledati svaki dan osim nedjelje, do 15. srpnja od 17-20.00 sati.

PLAN@A, JER PLANETA B NE POSTOJI
PLANETA, JER PLANETA B NE POSTOJI
Promišljanjem na temu ekologije, konzumerizma i temama reciklaže kao i ambalaže primijetila sam da su ponašanja osoba u mojoj fizičkoj okolini kao i onih na društvenim mrežama kontradiktorne. Pojedinci se na jedan način predstavljaju i povezuju u skupine, a na drugi način žive i konzumiraju.
Svojim primjerom dužni smo poticati osobe u svom okruženju na pozitivne i konkretne akcije.
No kako to učiniti ako smo nesvjesni o količini i težini problema i osobnom djelovanju i utjecaju na okoliš?
Ako ne znamo koliko izbor namirnica za naš dnevni obrok utječe na život jedine Planete koju imamo možemo li uopće pravilno odabrati i pritom vrditi kako smo ekološki osviješteni?
Moja je želja ovom izložbom potaknuti posjetitelja na razmišljanje o tome kako kupuje, kako bira proizvode, što kupuje, čime se hrani, kako odlaže i koje su mu mogućnosti djelovanja.

Za život možemo imati samo jedan plan, a taj mora biti iskren i prema našoj Planeti.

Ivana Reić je dizajnerica koja je svoje stručno zvanje stekla na Studiju dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu, a nakon toga zanimanjem za različite teme dugogodišnjim radom u struci njegovala holistički pristup dizajniranju opreme u interijeru i eksterijeru te grafičkom dizajnu za privatne osobe, tvrtke, institucije, udruge i neprofitne organizacije. Za svoj rad dobila je brojna priznanja i nagrade te je izlagala na izložbama od kojih ističemo Zagrebački salon i sajam Ambienta. Ovo je njena prva samostalna izložba.

**************************************************************************
Zbog nastale situacije uzrokovane pandemijom COVID-19 virusa u galeriju Siva može u jednom trenutku ući do 5 ljudi. Druženje i otvorenje održati će se stoga u dvorištu ispred galerije Siva i kluba Attack

**************************************************************************
Galerija Siva program je AKC-a, financijski podržan sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Zagreba – Gradskog ureda za kulturu
www.attack.hr

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content