UTORAK 02.06.2015.

HAYVANLAR ALEMI (Ankara)

*Instrumentalni Psych-Folk-Rock*

Okupili su se kao srednjoškolci 1999. godine kada su klasični rock i heavy metal imali veliki utjecaj na omladinu Ankare tog vremena te su počeli svoj glazbeni put svirajuči obrade klasika navedenih žanrova.

Na sreću, vrlo brzo otkrili su svijet improvizacije i prebacili se na avangardni pristup sviranju, te počeli povremeno koristiti tradicionalne instrumenate, uklapali su žive radio emisije u svirku te razvijali teatralnost samog nastupa.

Iako pod utjecajem Istanbulske rock scene 90-ih na koju je utjecao folk, u relativno udaljenoj Ankari implementirali su u svoju glazbu i elemente folka, popa, glazbe jugoistočne Azije, istočne i zapadne Afrike, Južne Amerike, Rusije, ali i jamajkanskog duba i reggae-a te surfa.

www.facebook.com/hayvanlaralemi.band

soundcloud.com/hayvanlaralemi

BICIKL (Beograd)

*Pagan-Kraut-Rock-Folk*

Osnovani 2008. od strane imigranata iz Litve s namjerom da ožive paganske običaje zemlje iz koje dolaze.

Prvu godinu obilježili su impro jammovi na koje su se slobodno uključivali zainteresirani glazbenici, a koje Bicikl opisuju kao obred.

Kolektiv je brzo rastao  i okupio preko 10 članova te su 2009. nastupali kao kombinacija obreda i primitivnog kazališta. Radilo se isprepletanju poganskih rituala i moderne eklektične glazbe na tradicionalnim instrumentima u kombinaciji s modernim elektroničkim gadgetima.

U bendu sviraju profesionalni i amaterski glazbenici koji pod gomilom utjecaja stvaraju glazbu koju je najlakše definirati kao “Krautrock bend na Turskom vjenčanju”.

www.facebook.com/B1C1KL

soundcloud.com/BICIKL

Od 21h, Ulaz = minimalna donacija 20 kn

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content