Subota 9.4., od 12 h, ulaz slobodan uz prijavu

GRAFITI RADIONICA ZA DJECU

SUBOTA 09.04.2022 OD 12.00 SATI

INFOSHOP/KNJIŽNICA PIPPILOTTA, MEDIKA

Autonomni kulturni centar Attack poziva vas na prijavu za graffiti radionicu za djecu koja će se održati u subotu 09. travnja od 12.00 sati u prostoru Infoshopa/knjižnice Pippilota, u Medici, Pierottijeva 11.

Sudjelovanje na radionici je besplatno, a prijave zaprimamo na sljedećoj poveznici bit.ly/3u0ZJCn , zaključno sa 7.04. u 12.00 sati

Ova radionica namijenjena je djeci uzrasta od 7 – 15 godina.

Na graffiti radionici djeca će se upoznati s ovom zanimljivom subkulturom, njezinim načinima kreativnog izražavanja i samom poviješću. Naučiti će se različiti stilovi crtanja slova i korištenja boja pri izradi skica. Djeca će imati zadatak osmisliti svoj originalni grafiti potpis (teg, grafiti ime), koje će crtati na papiru ili izrađivati u obliku naljepnica. Izrezivanjem slova u samoljepljivom papiru djeca će moći tako izraditi svoje vlastite grafiti naljepnice /stickere.

Zadnja faza obuhvaća prijenos skice na zid ili drugu podlogu uz pomoć boje u spreju. Tu će se polaznici upoznati sa

raznim načinima izbojavanja grafita, terminima za pojedine dijelove grafita te vrstama kapica za sprejve (fat cap, skinny cap).

Na kraju radionice, djeca će imati osnovne elemente za početak svog kreativnog rada u grafiti subkulturi ( tag, sticker, skicu za grafit, slova i svoj prvi pravi grafit).

Voditelj radionice je Mario Miličić.

Na radionici se crta sa sprejevima koji nisu štetni za zdravlje.

**************************************************************************

Radionica se provodi kroz Program Autonomnog kulturnog centra, koji je financijski podržan od Ministarstva kulture i medija republike Hrvatske, Grada Zagreba – Gradskog ureda za kulturu, Zaklade kultura nova i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Event: fb.me/e/2l4qzNIoJ

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content