Subota 9.4., 18-02h, ulaz: 40kn

★ CHRIS RE*IGNITION ★

Dub veteran od 1998. Godine

Nakon ljubavi prema reggae glazbi koja datira u njegove tinejdžerske dane, Chris Re*Ignition specijalizira se za Revival Reggae, a posebno za britanski Roots i Dub koji su ga inspirirali na ozbiljnim londonskim soundsystem sessionima. Svoju glazbenu karijeru započeo je kao selector kad je potkraj 90-ih preuzeo Roots Revival selekciju u sessionima Outernational Soundsa u hanoverskom UJZ Kornu gdje uskoro počinje organizirati i vlastite strictly Dub sessione „Dub to the deepest“.

1998. s Yannom osniva Re-Ignition Sound s kojim organizira redovite sessione u izvornom soundsystem stilu koristeći pretpojačala, sirene, reverbove i druge neizostavne elemente kako bi na dosljedan način promovirali UK Roots i Dub. U ovom periodu Chris upoznaje njemačkog Dub veterana Felixa Woltera / Dubvisionista, kao i dub legendu Idrena Naturala, tad poznatog kao I’n’I Onenessa. Obojica su bila velika inspiracija i mentori Chrisu, stoga i ne čudi činjenica da Chris i dalje održava prijateljske veze s obojicom.

Nakon Yannove selidbe u Hamburg, Re-Ignition Sound uspostavlja veze s hamburškim Reggae aktivistima kao što su I-Livity I-Fi, Black Famous, Pensi / Ire Hi-Fi, Kanga Roots, Stepping Warrior i dr., dok su u suradnji s Hamburg Ites-om organizirali nekoliko sessiona u legendarnoj Rote Flori. U narednom periodu, od 2001. do 2009., Chris je vodio radijski program Redder Fire-Dubwise Radio Broadcast na hannoverskoj FM radio stanici Radio Flora sve dok stanica nije izgubila koncesiju za frekvenciju 2009. Isti je program prije dvije godine ponovno aktiviran kao podcast na Mixcloudu.

★ SANDOKAN HIFI ★

Šlager zvezda pirate roots soundsystem

Roots & Culture Sound System osnovan je 2006. u Hannoveru. Prije selidbe u Zagreb Sandokan Hifi djeluje u Berlinu od 2009. do 2015. Od svojih početaka prigrlio je DIY etiku koja se očituje u sessionima kao što su Radical Roots, Liberation Skank i Dub Disorder koje organizira u Njemačkoj prije dolaska u Zagreb. Zbog svega navedenog, program Dub Disorder, na kojemu je rezident, Alex je obnovio upravo u prostoru AKC Medike. Kroz sedam Dub Disorder sessiona koje je organizirao, kroz Zagreb su prošli brojni Reggae i Dub aktivisti poput Yugoa Taguchija, Stereofreezed Soundsystema, Jamcoast Soundsystema, Rockers Dub Master Soundsystema i drugih. Alex također sudjeluje u Escape The City Festivalu gdje sa Sandokan HiFi Soundsystemom osigurava zvuk na beach stageu.

Glazbeni pristup Sandokan Hifija najbolje se može opisati kao duboka ljubav prema conscious glazbi – bilo da se radi o Rootsu, Dubu ili Rub-A-Dubu, važno mu je da se bavi Upliftingom. Glavni fokus je na “povijesnoj” strani Reggaea: From 70s Jamaica to 90s UK – From Rockers to Steppers!

★ KORDOOM HIFI ★

New Generation Roots Providers

Pozitivan odnos punkera i dubera dobro je zabilježen u reggae/dub historiografiji, no odnos doomera i dubera čini se kontradiktornim dok ne uzmemo u obzir konvencije jednog i drugog žanra. Fokus na niske frekvencije, duge i jednolične kompozicije, ljubav prema biljci izrasloj na grobu kralja Salomona samo su neke od stvari koje spajaju ova dva naizgled kontradiktorna žanra.

Ovdje kreće priča Kordoom Hifi Soundsystema. Nakon godina organiziranja i posjećivanja metal i punk koncerata te sve češćim raspravama o audio tehnikalijama dva audiofila i polovica sludge/doom benda Left to Starve krajem 2020. odlučuju se za izgradnju prvog kordunaškog soundsystema s ciljem adekvatnog reproduciranja punk/metal/doom bendova u vlastitoj organizaciji i reggae/dub glazbe kako joj i priliči – inna roots and culture style. Sukladno tome, selekcija im obuhvaća sve od zlatnog doba JA Rootsa preko UK Rootsa do UK Steppersa s naglaskom na bassu više nego na kicku!

————————————————

DUB Contact program je Autonomnom kulturnog centra Attack, financijski podržan sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Zagreba – Gradskog ureda za kulturu, Zaklade Kultura nova i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

CHRIS RE*IGNITION:

www.facebook.com/chris.reignition
www.mixcloud.com/ChrisReignition

SANDOKAN HIFI:

www.facebook.com/sandokanhifi
www.instagram.com/sandokanhifi
www.soundcloud.com/sandokanhifi

KORDOOM HIFI:

soundcloud.com/kordoomhifi
Event: fb.me/e/1KtwFhGy1

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content