: ̌ –

.-…
Platforma Upgrade i Centar mladih Ribnjak kroz program Gradimo drugačiji kvart, pozivaju sve srednjoškolce i srednjoškolke na prijavu za radionicu stripa.
>> Radionica će se održati u četvrtak 23.02. i petak 24.02. od 18.00 sati u prostoru Centra mladih Ribnjak (prizemlje – prostor kluba).
>> Sudjelovanje na radionici je besplatno, a prijave su obavezne ispunjavanjem upitnika na poveznici forms.gle/2Jnk7asTXtQDbX987 , zaključno s 21.02 u 16.00 sati.
Broj polaznika/ce je ograničen!
Na radionici polaznici/e crtati će kratke stripove, koji obuhvaćaju 1- 2 table, odnosno stranice. Prvo će se zajednički osmisliti tema, po kojoj će se zatim kreirati scenariji za strip. Zajednički će se komentirati scenariji, koji će se upotpunjavati prije nego se krene u sljedeću fazu stvaranja stripa. Faza kreiranja stripa odvijati će se u grupama po dvoje, gdje ce uloge biti podijeljen na osobu koja crta i onu koja piše priču. Na kraju radionice kolektivno će se izraditi naslovna stranica i prelomiti stripove u zajednički fanzin A5 formata.
>> Voditeljica radionice: Ena Jurov
Ena Jurov (1988., Zadar) se bavi vizualnim komunikacijama kroz grafički dizajn, ilustraciju i strip. Završila je MA program Storytelling na Sveučilištu Konstfack u Stockholmu i preddiplomski studij vizualnih komunikacija na Studiju dizajna u Zagrebu. Surađuje na VJ projektima s kolektivom leilamarinaena, redovito izdaje stripove u Komikazama i vodi radionice stripa za djecu i odrasle, a u sklopu Dizajn studija Plejs dizajnirala je vizualne materijale za autonomni društveni centar Nigdjezemska u Zadru.
************************************************************************
Radionica stripa za srednjoškolce/ke organizira se u sklopu projekta “Platforma Upgrade i Centar mladih Ribnjak: Gradimo drugačiji kvart ” koji vodi organizacija Operacija grad, a partneri na projektu su ustanova Centar mladih Ribnjak i organizacije AKC Attack, Centar za mirovne studije, KURZIV – Platforma za pitanja kulture, medija i društva Zelena akcija,Udruga za promicanje kultura Kulturtreger i UBU – Udruga bivših učenika ŠPUD-a Zagreb. Projekt je ostvaren je uz financijsku potporu Grada Zagreba, Gradskog ureda za kulturu, međugradsku suradnju i civilno društvo.
Radionica je dio kampanje platforme Upgrade pod nazivom “Svijet u Zagrebu, Zagreb svijetu”
Rad Platforme Upgrade možete pratiti ovdje:
Web: www.platformaupgrade.com/
Facebook: facebook.com/platformaupgrade
Instagram: instagram.com/platformaupgrade
Za dodatne informacije možete se javiti na: valentina@operacijagrad.com
______________________
Platforma Upgrade je neformalna mreža organizacija civilnog društva iz različitih sektora djelovanja (ljudskih prava, održivog življenja, ekologije, područja kulture, umjetnosti i mladih) koju koordinira organizacija Operacija grad.
Cilj Platforme Upgrade je razvoj i otvaranje Interkulturnog društvenog centra (IDC) koji kroz inovativne i kreativne prakse odgovara na potrebe lokalne zajednice i šireg civilnog društva, ali i na aktualne društvene i kulturne izazove grada Zagreba.
Članice Platforme Upgrade:
AKC Attack!, Booksa/Kulturtreger, Centar za mirovne studije, KONTEJNER | biro suvremene umjetničke prakse, Kulturpunkt/Kurziv, MaMa/Multimedijalni institut, Močvara/URK, Operacija grad, Pogon – Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade, Slobodne veze, UBU – Udruga bivših učenika Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Zagreb, WHW/Galerija Nova, Zelena akcija i ZMAG.
Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content