UTORAK 22.09.2015.

LOST BALLOONS (USA/JAP)

Lost Balloons nastali su 2011. godine kao neobavezan studijski projekt Jeffa Burkea, gitarista i vokala melodičnih garažnih punk rock bendova THE MARKED MEN i RADIOACTIVITY, te Yusukea Okadae iz Suspicious Beasts. S vremenom, kako je obojici suradnja postajala sve interesantnija, odlučili su pozvati par prijatelja da im se pridruže i na taj način pomognu u izvedbi pjesama uživo.

Tako danas Lost Balloons egzistiraju kao četveročlani bend, početkom ovog mjeseca izbacuju album prvijenac za njemački Alien Snatch! records (The Hex Dispensers, Bad Sports, Beat Beat Beat, The Kidnappers…) i odlaze s Okaedovim Suspicious Beast na kratku europsku turneju. Bend zvuči kao spoj već spomenutih Jeffovih bendova uz izraženu sklonost za eksperimentiranjem i dozom 60’s pop psihodelije. Ne propustiti!

soundcloud.com/aliensnatch/sets/lost-balloons-s-t-lp-cd-out-2015/s-jeZZi

SUSPICIOUS BEASTS (JAP)

Ova petorka iz Tokija postoji od 2010. godine i dere garažni rock s jakim utjecajima popa, folka i 60’s psihodelije. Prije dvije godine izdali su album “Never Bloom” koji je mahom pokupio pozitivne kritike na garažnoj sceni, a na ovoj turneji promoviraju friško izašli album “Might Die Tomorrow” za njemački Alien Snatch! records.

Obavezno štivo za ljubitelje garažnih bendova poput Black Lips, Demon’s Claws i Jacuzzi Boys!

soundcloud.com/aliensnatch/sets/suspicious-beasts-might-die/s-hcXTv

THEE MELOMEN (ZG)

Veterani zagrebačke garage rock scene koji se stilski nalaze u mješavini garage rocka, powerpopa, proto-punka i glama. Podulja lista bandova u kojima su članovi svirali ili još uvijek sviraju ide ovako; Vex and the Voxtones, The Babies, Erotic Biljan & His Heretics, Thee Mad and Hairy Wombats. Definitivno poslastica za fanove sirovog i prljavog garažnog zvuka po uzoru na The Saints, The Stooges, Dead Boys i New York Dolls.

www.youtube.com/watch?v=kdGf62pXhns

START 21:30
UPAD = minimalna donacija od 35 KN

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content