SRI – 16.09. 35 KN / 21:00

RED DONS (USA)

Nakon raspada nikad prežaljenih The Observers, članovi benda koji je žario i palio sredinom prošlog desetljeća odlučili su oformiti Red Dons i tako nastaviti tradiciju sjevernoameričkog sjetnog punk rocka zasnovanog na ostavštini jednih The Wipers i kalifornijskih melodičnih 80s punk bendova The Adolescents i T.S.O.L.

Nazvani po grupi profesora s Cambrigea koji su operirali kao sovjetski špijuni u Drugom svjetskom ratu, Red Dons nastavljaju tamo gdje su stali Observersi, no s orijentalnim prizvukom i izričito jakim osobnim političkim tekstovima, bend dobiva na prepoznatljivosti koja danas služi kao inspiracija mnogim mladim bendovima diljem Europe i Amerike.

Diskografija benda broji dva albuma i šest singlica od kojih je jedna kolaboracija s TV Smithom iz The Adverts, a u Zagreb dolaze predstaviti treći album ““The Dead Hand of Tradition” koji izlazi krajem kolovoza za kanadski Deranged (White Lung, Fucked Up, Terrible Feelings, …)

Unatoč tome što članovi danas žive na relaciji Portland-Chicago-London, bend i dalje diše punim plućima i aktivno radi na novim izdanjima i bukiranju turneja, a zagrebački koncert im je prvo pojavljivanje na ovim prostorima uopće. Ne propustiti!

http://reddons.bandcamp.com/

NERVOSAS (Columbus, USA)

Nakon odličnog Mean Jeans koncerta u svibnju dovodimo vam još jedan bend koji je pod svoje okrilje prigrlio američki Dirtnap Records.

Nervosas sviraju mračan, agresivan i melodičan mid-tempo punk rock s naglaskom na post punk i iako je preočito da je bend pod velikim utjecajem death rocka, gotha i post punka, oni to rade eksplozivno, nadrkano i s povremenim uplivima u brzinu popraćenu manijakalnim bubnjanjem.

Rijetko koja pjesma im traje dulje od dvije minute zbog čega nam je prva asocijacija na Nervosas bila bend koji zvuči kao mix Wipersa na speedu i kalifornijskih T.S.O.L. u “Dance With Me” fazi.

https://nervosas.bandcamp.com/

PALE ANGELS (UK / USA)

Transatlantična mutacija garage rocka, grungea, pop-punka s pregršt fuzza i reverba koja stvara pjesme na relaciji Wales-New York, a nastala je kao ideja pjevača i basista Jamieja Morrisona i Mikea Erga (The Ergs, The Dopamines, Worriers, Star Fucking Hipsters) nakon improviziranog seta Nirvaninih covera na legendarnom Festu u Gainesvilleu.

Nakon preslušavanja novog albuma teško je bend klasificirati pod jedan žanr jer iako se u njihovim pjesmama uvelike osjeti utjecaj grungea devedesetih, album je prožet rifovima i melodijama koji prizivaju Husker Du, Replacements, The Gun Club, pa čak i raniju fazu Misfitsa.

https://paleangelsband.bandcamp.com/

ILL WIND (Zagreb)

Veterani DIY hardcore punk scene i bivši članovi Vaseline Children, Evazije, The Pathetics, Ugly Fucks i pregršt drugih bendova, ovaj put u novoj avanturi s Ill Windom predstavljaju nam svoju viziju melodičnog punk rocka po uzoru na Leatherface, Pegboy i Jawbreaker. Prvi gig u Attacku!

SRI – 16.9. 35 KN / 21:00

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content