Na petom Festivalu grafsokopa, u nedjelju 17.10.2021 Mala kulturna scena gostuje s dvije radionice za djecu:
Radionica sjene i svjetla
Održat će se 17.10.2021. od 11 do 12:30 sati. Polaznici radionice upoznaju osnovne elemente kazališta sjena: paravan, izvor svjetla, lutka, te načine animacije lutke u tehnici kazališta sjena uz pomoć grafoskopa kao izvora svjetla koji na svojoj radnoj površini pruža mogućnost igre s tekućinom, bojom, pijeskom. Igramo se, crtamo, radimo lutke i svjetlosne instalacije. Gasimo svjetlo i palimo mrak!
Dob: od 6 do 10 godina
Broj sudionica i sudionika ograničen,
prijave na mail: kazaliste.tripstih@gmail.com *
Radionica Foto-grafija!
Održatt će se u nedjelju, 17.10.2021, od 17 do 18 sati. Na radionici ćemo kroz praktičan rad upoznati osnove razvijanja analogne fotografije. Razgovarat ćemo o svjetlu i kako ono oblikuje fotografiju te osmisliti kompoziciju pojedinog rada. Potom ćemo u tamnoj komori oblikovati radove pomoću fotografskih procesa.
Svi radovi bit će izloženi na festivalskoj izložbi!
Voditelj radionice je Bruno Birgmajer.
Bruno je diplomirani inženjer, vlasnik firme i ozbiljan obiteljski čovjek. Kad on uzme dah ne radi to da se smiri, već da zaroni u morske dubine. Na festival grafoskopa je pozvan jer između svjetla i sjene, on bira fotografiju.
Dob: od 6 do 10 godina
Broj polaznika ograničen,
prijave na mail: kazaliste.tripstih@gmail.com*
* pri prijavi u naziv maila navesti ime radionice

Mala kulturna scena edukativni je program za najmlađe, realiziran u vodstvu udruge AKC i Kazališta sjena Tripstih, koje je 2017. godine iniciralo niz vikend radionica namijenjenih djeci u dobi od 5 do 12 godina. Uz radionice za djecu, Tripstih periodički izvodi i svoje predstave, komplementarne specifičnim edukacijskim tematima. Nit vodilja raznovrsnih godišnjih tematskih ciklusa važni su datumi koje Mala kulturna scena obilježava radi edukacije djece putem kreativnog djelovanja. Radionice potiču likovno i dramsko izražavanje, timski rad, razgovor i učenje. Program radionica pažljivo je osmišljen i prilagođen djeci. Ciljevi radionica su kreativno i kritičko razmišljanje i izražavanje, učenje, konstruktivno provođenje slobodnog vremena, prihvaćanje.

5. Festival grafoskopa financijski je podržan sredstvima Grada Zagreba i Ministarstva kulture Republike Hrvatske.
Vizual nek bude isti.
Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content