🔶️Ekstaza kao pojam se može interpretirati na razne načine, od kojih ćemo mi uzeti dva najgeneralnija; ekstaza kao višak uživanja i ekstaza kao stanje van normalnog.
🔸️Dobar dio povijesti je bio obilježen nestašicom resursa, socijalnim zabranama oko tjelesnih užitaka i prekomjernih gušteva te se, banalno rečeno, nije imalo “što za raditi”. Današnjica je, upravo suprotno, obilježena ekscesom unutar sviju od tih tri domena. Cinično bi se moglo reći da nam se jedino brani da ne uživamo, no što se desi kada se prijeđe granica užitka i dođe do ekstaze.
🔸️Riječ ekstaza etimološki dolazi iz starogrčkog sa značenjem “stajanja izvan” to jest “bivanja izvan”. Preko analize islamskih mistika, budističke boginje Dakini i dvadesetostoljetnog filozofa Baudrillarda će naši rezidentni “filozofi” probati dočarati drugu interpretaciju pojma ekstaze.
🔸️Nakon oba segmenta će se potaknuti vas, publiku, da se uključite u raspravu sa svojim mišljenjima oko iznesenih stavova i analiza s naše strane. Nakon organizirane rasprave vas pozivamo da ostanete na neformalnom druženju nakon.
A od 22 do 04 će nas u stanje ekstaze pokušati dovesti DJ-i: Miki, Gjigj, Kobali i Nimm.
Upad se naplaćuje 30kn za posjetioce koji dođu nakon 22:00

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content