SRIJEDA 10.10.2018 OD 17.00 sati

Drainspotting je cjeloživotni projekt nizozemskog umjetnika Alexa Fischera koji djeluje u društvenom centru OT301 u Amsterdamu.

Drainspotting se sastoji od dokumentiranja gradova putem precrtavanja uličnih šahtova. Umjetnik rodom iz Hamburga ovim se bavi već 20 godina i iza sebe ima radove s više od 300 poklopaca u 77 gradova 26 država na svim kontinentima.

Gostovanje u Zagrebu i Karlovcu uključuje radionice i izložbe radova uz tzv. artist-talk gdje će Alex predstaviti i svoje druge projekte, razloge pokretanja programa, upoznati ih s nezavisnom scenom i programima okupljenim oko OT301 centra. Radionica je zamišljena da se u živo predstavi drainspotting rad (precrtavanje šahtova).

Radionica će se u Zagrebu održati u srijedu 10. listopada s početkom u 17.00 sati, a radovi koje će polaznici napraviti bit će izloženi u večernjim satima u prostorima Medike.

Program u Karlovcu gdje je Alex održao radionicu u svibnju ove godine ssastoji se iz kratkog predstavljanja Drainspottinga i otvorenje izložbe u prostorima karlovačkog Studentskog centra.

Gostovanje u Zagrebu provodi se u sklopu projekta Street Art autobus 2018. dok u Karlovac dolazi kao dio programa Nova kultura _ Hibridni grad .018. te

Street art Autobus 2018 odvija se kroz platformu Clubtura uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Zagreba – gradski ured za kulturu, obrazovanje i sport, Zaklade Kultura nova i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva / projekt Centri znanja.

Program Nova kultura Hibridni grad 018. odvija se uz potporu Ministarstva kulture RH, Zaklade kultura Nova, Grada Karlovca, Karlovačke županije.

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content