NED – 20.11.
www.facebook.com/events/216668172087779/

[ 20.11. | NEDJELJA | VRATA 21:00 | START 21:30 (sharp!) | UPAD 30 KN ]

DOOMTOWN PREDSTAVLJA:

URANIUM CLUB (Minneapolis, USA)

Ne razbacujemo se tako često superlativima, no kako su ova četvorica mladića u najboljim godinama lansirala jednu od najupečatljivijih i najinteresantnijih nam prošlogodišnjih ploča, svaki je apsolutno zaslužen. “Human Exploration” izvorno je izašao na kazeti izdanoj od strane benda, da bi isti materijal ubrzo izašao u 12″ formi na Fashionable Idiots i Static Shock records. Pitate se zašto? Zato jer pjesme ubijaju i bio bi grijeh da ostanu zatočene u dvoznamenkastoj tiraži namijenjenoj samo za prijatelje i rodbinu.

Sva ta nakupina minimalizma i repeticije koju bend neusiljeno provlači kroz riffove mršavih gitara popraćenih blebetanjem suludih tekstova, neodoljivo nas podsjeća na titane poput Devo, Wire, Swell Maps, The Fall i australske ’77 snage The Victims. No odmah zaboravite na retro fore jer Uraniumovci vrlo dobro barataju vještinom aranžiranja stvari bez posezanja za jeftinim trikovima, kao i noviji bendovi tipa The Love Triangle, Eddy Current Suppression Ring i Total Control.

Tajming za europsku turneju u vrijeme dok su na vrhuncu snage pun je pogodak, a osim novog hit singla “Who Made The Man?” na Lumpy i Static Shock records, na gigu će se moć pronaći i novi 12″ naziva “All Of The Naturals”. Naravno, ako se oba putem ne rasprodaju.

Human Exploration 12″
staticshockrecords.bandcamp.com/album/human-exploration

dvije s All Of Them Naturals 12″
staticshockrecords.bandcamp.com/album/all-of-them-naturals

ŠLAGVORT NA KRAJU (Zagreb)

Iako više ne egzistiraju, jedna pijana večer dovodi ih do odluke da odsviraju još jedan gig, i to upravo ovaj! Ukoliko nekim čudnim čudom niste završili na jednom od njihovih mnogobrojnih gigova u Zagrebu ili izvan njega, a zlatne jugoslavenske new wave/punk kompilacije – Novi Punk Val, Artistička Radna Akcija i Paket Aranžman vam nisu strane, štoviše, smatrate ih remek djelima, ovo je zadnja prilika da ulovite lokalni bend koji se uvjerljivo najbliže primakao tom zvuku.

slagvort.bandcamp.com/releases
CRNI DANI U VATIKANU (Zagreb)

Priča o njima počinje tamo negdje 2005. godine dok četiri virovitička podrumska štakora odlučuju nauljit instrumente i okušat se u sviranju ružne glazbe. Nakon mjeseci mukotrpnog isprobavanja uz veliku podršku opijata, naoružuju se tekstovima zombie tematike, mračnim riffovljem i sumanutim taštatanijskim bubnjanjem, te kao takvi polako, ali sigurno kreću s gigovima.

Nakon stanke i preseljenja članova u nekropolu, mijenjaju bubnjara i nastavljaju raditi na novom i nešto drugačijem materijalu, a u četvrtom mjesecu ove godine izbacuju šest novih stvari koje možete provjeriti na bandcampu. Fanovi najcrnjeg death rocka i slam poezije, počastite se!

crnidaniuvatikanu.bandcamp.com/releases

[ 20.11. | NEDJELJA | VRATA 21:00 | START 21:30 (sharp!) | UPAD 30 KN ]

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!