Sredinom listopada 2004. godine skupina, tada još mladih, zaljubljenikau brokenbeat, jazzy breaks, breakbeat i indie elektroniku skupila jedovoljno hrabrosti i predstavila novi klupski program deMode. Pet godina kasnije, s pet članova više i jednim manje, deMode se profiliraou program drugačije plesne glazbe, zanimljivih vizualizacija iprepoznatljivog dizajna.

Neuz! w/ Databas, AKC Medika, petak 16.10.2009., 22:00 – 04:00, 30/40kn

Proslava5. rođendana deMode-a počinje u petak 16.10.2009. u Mediki otvaranjemnašeg novog programa Neuz!-a. Neuz! nastaje kao posljedicapojavljivanja sve većeg broja elektronskih podžanrova koji nam sesviđaju, ali se ujedno i sve teže kombiniraju s prepoznatljivommješavinom indie-punk-elektronike koju puštamo na deMode-u. Na tomprogramu puštat će se nu-electro, electro-house, 8-bit, electro-techno,breakcore i slična prljava elektronika na mjestu koje je kao stvorenoza to: AKC Medika.

Proslavu rođenja mlađeg brata deMode-auveličat će svojim gostovanjem i Databas, mladi Šveđanin koji je svojimstvarima oduševio publiku na posljednjem deMode-u sezone 07/08. Od tadaje Databas izdao odličan EP nazvan Arcadia te je sa prijateljem Kalasomzapočeo projekt Death Disco. Stvar ‘Nightmare at 20.000 feet’ sArcadia-e izašla je na kompilaciji Masters Of The Universe 2v5 zajednosa pjesmama Cryptonitesa, Digitalism i New Europeansa. Usput, za onekoji to još ne znaju, Databasova glazba je mješavina electro-techna ielectra slična onoj kakvu rade Boys Noize, The Bloody Beetroots iliKavinsky s osjetnim 8-bit/nintendo utjecajem.
www.myspace.com/databasmusic
www.demodeisout.com
www.myspace.com/demodeisout
www.last.fm/group/deMODE
www.flickr.com/photos/demode_
twitter.com/demodeisout
www.facebook.com/group.php?gid=8534309415
www.facebook.com/home.php?ref=home#/pages/deMode-collective/44121777147?ref=ts

Ulaznice u pretprodaji za prvi dan potražite u net.kulturnom klubu Mama (Preradovićeva 18) i Dirty Old Shopu (Tratinska 22).

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content