UTO – 17.5. 

TORPEDIRANJE ★ #7

GIPSY MAFIA and The Gadje ( Zrenjanin / Schwäbisch Gmünd – old school political Roma rap with some distorsion and a lot of balls)

DEFENDERS OF THE UNIVERSE (Schwäbisch Gmünd – unshaved streetpunk rap)

Faraon Slavko (Zagreb / Marsa Matruh – sexiest electro-pop extravaganza)

+ srcedrapajući after by Vlaja the Baja!

Torpedo Syndicate Zagreb poziva vas na angažirani hip-hop punk spektakul utorkom! Zrenjaninski drugari GIPSY MAFIA vraćaju se u Mediku, ovog puta podebljani pratećim bendom „The Gadje“ koji ovim pionirima romskog političkog hip-hopa osigurava dodatnu dozu žestine i nadrkanosti! Sa sobom dovode i švapske punk-rap bandite DEFENDERS OF THE UNIVERSE koji će se pobrinuti da cijela večer protekne u dovoljno pijanom i kaotičnom tonu! Lokalna podrška TBA.

AKC ATTACK ★ 17. 5. ★ 20H ★ 30 KN

GIPSY MAFIA jesu zajebani, ali gangsta rap sigurno nisu! Nastali u Zrenjaninu 2006., pioniri su zvuka kojeg možemo opisati kao romski politički hip-hop. Ovaj oštri i angažirani dvojac, kojega čine braća Skill i Budy O.G., koriste old school rap kao oružje i sredstvo izražavanja svojih stavova. U svojim direktnim i nedvosmislenim tekstovima dotiču se problema kapitalizma i fašizma u modernom društvu, nejednakog položaj Roma, korumpiranih političara i pandura, svakodnevnog rasizma i nacionalizma u Srbiji i svijetu. Prateći bend „The Gadje“, koji ovom dinamičnom dvojcu osigurava kvalitetnu količinu dždždž-a, sastoji se od članova bendovlja Wasted Youth, Defenders of he Universe i The Higgins. This is Zrenjanin not L.A.!

www.facebook.com/GipsyMafia/
gipsymafia.bandcamp.com/
DEFENDERS OF THE UNIVERSE je kaotična skupinica muzičara i panxa iz Schwäbisch Gmünda, angažiranih oko vrlo aktivnog društvenog centraEsperanza – Schwäbisch Gmünd. Dobrim dijelom sastavljeni od članova hardcore punk prvoboraca „Wasted Youth, svoj zvuk opisuju kao „unshaved streetpunk rap“, a za sebe, na savršeno tečnom srpskom, kažu:

„U letnjoj pauzi 2014. godine, opasno blizu smrti od dosade, jedna grupa sprijateljenjih, stvarno pijanih muzičara je primetila da su oni svi – zapravo muzičari. Jedan izuzetak je kasnije potvrdio ovo pravilo. Prateći ove misli, gore pomenuti protagonisti su se sastali već nekoliko dana kasnije i kao logičnu posledicu stvorili ni iz čega par zvukova. Odmah posle kratkog vremena se našao zajednički presek i rezultat je bio jednostavno iznenađujući – verovatno proizvod jedne muzičke, međuljudske i nadljudske harmonije. Tako je odlučeno da se odvratnom malom kopiletu, koje je došlo na svet već sa bradom od tri dana, da ime.
Defenders of the Universe – u stvari bi trebalo da ime već objasni intenzitet kreativne energije i haosa koje kuva u šarmantnim i asocijalnim Švabama iz Schwäbisch Gmünda. Eksperti upozoravaju na jednu nadolazeću erupciju, koja će spržiti svako sranje.
Samo se kosturi skrivaju u ormaru – a zvuk Defendersa je sve ali ne mrtav. Ova muzička besramnost se najbolje može opisati kao jedan konstantno mutirajući organizam sastavljen od punk rocka, hardcore i rapa, sa uticajima off beat-a, koji je odavno počeo svoj život. Interno kruži izraz “neobrijani streetpunkrap” i uprkos njihovim korenima u različitim žanrovima, momcima je uspelo da kreiraju jedan iznenađujuće beskompromisan zvuk, koji, sa laserskim mačem u rukama i borbenim krikom na usnama juri u bitku da pobedi poslednjeg neprijatelja univerzuma.
Obučeni u crno odelo, crnu košulju i crnu kravatu – trofeje palih neprijatelja – Defendersi će sa sigurnošću ograničene verovatnoće uskoro i tvoj grad razbiti u komadiće. Feniks iz pepela, kada tvoj sistem eksplodira…”

www.facebook.com/defendersoftheuniverse1312/
defenders-of-the-universe.bandcamp.com/

Dizajn plakata by Vanja. Tenks Vanja!

★GNWP★

www.facebook.com/events/1542989099330477/

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!