OTVORENJE: ČETVRTAK 24.3.2022. U 19:00 H
GALERIJA SIVA (MEDIKA), PIEROTTIJEVA 11
Autonomni kulturni centar kroz program galerija Siva poziva vas na otvorenje izložbe Darka Jovičića – Ekvilibrijum 24. ožujka 2022, od 19.00 sati.
u galeriji Siva, Pierottijeva 11 (Medika).
———————————————
EKVILIBRIJUM
Izložba je bazirana na digitalnom umjetničkom konceptu koji Darko istražuje i stvara već nekoliko godina, točnije od kraja 2019 .godine koji od početka nosi naziv “BALANCER”. Balanser, onaj koji balansira predstavlja Darka kao umjetnika koji pokusava doći do one zlatne sredine koja vodi ka savršenstvu života, a nju pokušava ostvariti upravo kroz umjetnost. Fokusiran je na simetriju, tzv. “Ying & Yang”, borbu dualizma i suprotnosti, te istraživanje binarnog svijeta u nama i oko nas. Na ovaj način, Darko pronalazi svoj mir kroz prikazivanje tog binarnog svijeta kao cjeline u kojoj razlika nema. Digitalni radovi nastali su grafičkom manipulacijom različitih vektorskih oblika, kao i kombiniranjem fotografije i programskih alata, te postavljanjem konačne forme u efekat ogledala, čime se vizualno predstavlja ideja samog koncepta – simetrija, balans. Ta simetrija je često ekspolozija boja, tekstura, geometrijskih elemenata, linija, oblika, koje se preklapaju, prepliću i umnožavaju.
——————————————–
Darko Jovičić je rođen u Tuzli, BiH, gdje se još 2006. godine počeo baviti uličnom umjetnosti, što i dalje predstavlja njegovu veliku strast i čemu je predan aktivno, a što je doprinijelo eksperimentiranju sa vizualnom umjetnosti.
Graffiti artist, slikar te diplomirani grafički dizajner, koji se pored toga bavi i produkt dizajnom, prvenstveno u polju modnog dizajna. Imao je niz izložbi, kako samostalnih, tako i grupnih, u galerijama i uličnim galerijama, širom BiH, kao i u Starigradu na Hvaru. Učestvovao je na više street art festivala (Sarajevo, Mostar, Tuzla..).
Trenutno živi i radi u Sarajevu.
Više o radovima umjetnika na :
Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content