ČETVRTAK 07.03.2019 U 20.00 SATI
GALERIJA SIVA, Pierottijeva 11.

Galerija Siva i Zagrebfever Magazine pozivaju vas na otvorenje izložbe graffiti crtača Create u četvrtak 07.03.2019. od 20.00 sati.

Create je zagrebački graffiti crtač koji je na užem gradskom kao i širem europskom području aktivan od početka 1997-e godine.

Od samih početaka crtanja u prvom planu fokusiran na stil i formu slova, dok osjetno manje pažnje posvećuje eksperimentiranju s bojama i motivima koji izlaze iz domene alfabeta. Svojim radom početkom 21 stoljeća utjecao je na mnoge generacije nadolazećih graffiti crtača na području Grada Zagreba kao i širom regije.

Grafite ne smatra nužno umjetnošću niti elementom Hip-Hop kulture. Mišljenja je kako su graffiti kultura koja je neovisna od ostalih sub-kultura ili vizualnih izražaja. “Etiketiranjem graffiti kulture se služe ljudi koji tu priču baš i ne razumiju. Viši cilj u pravilu ne postoji. Dosta je jednostavno, pišeš svoje ime na zidu jer te to veseli, to je ono što mene osobno drži. Ako ikad dođe dan da mi više nije gušt, objesit ću rukavice o klin.”

Ovo je Create-u prva samostalna izložba na kojoj predstavlja svoj privatni projekt u tiskanom izdanju. Riječ je o brzopoteznim skicama bez velike estetske vrijednosti ali, kako kaže, stvarima punim šarma i iskrenosti.

“U današnje doba kada svako njeguje svoj instagram profil, fokus je umjesto na osobnost otišao na skupljanje online simpatija. Pod takvim okolnostima produciraju se homogene stvari koje možda vizualno i dobro izgledaju, ali meni osobno nisu privlačne pa to ni to ne pratim. Odrastao sam na fanzinima,časopisima i knjigama. To je ono čega ima sve manje i što mi fali.”

Prvih 50ak uzvanika moći će besplatno doći do primjerka tiskovine. Izložba počinje u 20:00 sati.
Vidimo se


Powerd by Zagrebfever Magazine
Galerija Siva program je Autonomnog kulturnog centra Attack.

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content