OTVORENJE: ČETVRTAK 25.3.2021.,20:00
GALERIJA SIVA, MEDIKA (PIEROTTIJEVA 11, ZAGREB)

Autonomni kulturni centar kroz program galerija Siva poziva vas na otvaranje izložbe “VK (vaterpolski klub)” Brune Butorca. Otvorenje izložbe predviđeno je za četvrtak 25. ožujka 2021. od 20.00 sati u galeriji Siva, Pierottijeva 11 (Medika). Izložba je otvorena do 31. ožujka, svaki dan, osim nedjelje od 17.00 – 20.00. sati.

VK (vaterpolski klub)

Nastaje intervencijom čovjeka koji se u slobodno vrijeme zabavlja kolažima. Rad se gradi spontano, kombinacijom međuodnosa svijetla i sjena i njihovom repeticijom. Kroz igru, radovi predstavljaju sposobnost kolaž-tehnike koja od pronađenih fotografija gradi nove kompozicije. Spajajući djelove raznih crno-bijelih fotografija slažu se fragmenti novih priča.
(Bez filozofiranja ovo je pravi dječji eksperiment.)
Osim izloženih radova, biti će predstavljen i fanzin koji zaokružuje cijelu eksperimentalnu igru. Fanzin će biti na donacije! Sve prikupljene donacije idu dragim ljudima u beogradskoj Matrijaršiji sitotiskarskoj meki i medini čiji je plejs stradao u požaru.

O autoru:

Bruno Butorac (1997.)
Audiofil i filmofil. Rođen u Rijeci, odrastao u bakarskom zaljevu, sada već naturalizirani Fiuman. Urednik je fanzina (Nula negativ, Drumzin)i tekstova o istraživanju fanzinske građe fanzina “Revizor“ naziva (Rijeka fanzina) za Fondaciju za nauk i umjetnost „Revizor“ iz Bihaća. Čovjek za kormilom Zin zin knjižnice fanzina u Rijeci. U svoje slobodno vrijeme vozi bicikl, kuha u “Food not bombs” kolektivu, presnimava kazete, bavi se umjetnošću, kombinira i eksperimentira s fotografijom, tiskom, kolažem, dizajnom. Neki od prijašnjih radova su bili izloženi na zajedničkim izložbama (Kaos festival of contemporary collage Kranj 2018., Izložba fanzina, Galerija SKC Rijeka 2018., Tko radi scenu? (Zagreb, Split, Pula), Neizvjesna izložba, Kortil 2020.).

*******************************************
Galerija Siva program je AKC-a, financijski podržan sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Zagreba – Gradskog ureda za kulturu, Zaklade kultura nova i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva
attack.hr/galerija-siva/

******************************************
!!!VAŽNO!!!
Sukladno odlukama Stožera, pridržavamo se propisanih mjera, stoga je ulaz u galeriju ograničen na 10 ljudi uz obavezno nošenje maski. Molimo vas ukoliko dolazite na izložbu da se pridržavate mjera, da držite distancu, a mi ćemo vam izmjeriti temperaturu i uzeti podatke. Ukoliko imate neke od simptoma, zamolili bismo vas da ne dolazite na samo događanje, a ukoliko se ne pridržavate propisane distance, inzistirat ćemo na nošenju maski.

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content