AUX 88 LIVE! with Crobot Crew 13.11.2009. @ AKC MEDIKA

@ MEDIKA / NOVI PROSTOR U PRIZEMLJU!

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Crobot Crew + Aux 88 LIVE! + 1st TIME For your ears! TelleFunk
LIVE!

AUX 88:

Što biste dobili kada bi ste spojili jednog uspješnog, glazbeno kvalificiranog plesača i jednog odlično uvježbanog uličnog dj-a? Pa, uz prave uvjete, mogli biste dobiti Aux 88. Ali ne preko noći… Tommy Hamilton je oduvijek bio sklon glazbi. Već od 5. godine svog života igrao se s bubnjevima, pa mu se odmalena usadio smisao za ritam. Dok je pohađao srednju školu u ranim 80ima, inspiriran svojom sestrom, počeo se baviti plesanjem.

Tom Tom, kako će ga poslije svi zvat, postao je član brojnih plesnih grupa; Cosmic Swingers, The Motor City Poppers, Devo Dancers… Iako je sve teklo glatko, Tom je tražio više. Kroz plesnu scenu Tom je upoznao Keith Tuckera, lokalnog dj-a. Zajedno su, 1985, uz Anthony Hortona osnovali RX-7, “live” grupu koja je izvodila obrade stvari od Cybotrona and Model 500. “Live” izvedba nije bila samo zato da budu posebni, oni jednostavno nisu znali drugačije.

Tucker, strastveni obožavatelj znanstvene fantastike, počeo je kupovati starije modele analogne opreme, i uporno slao demo snimke raznim Detroitskim techno izdavačkim kućama. Dobio je odgovor od Juan Atkinsove izdavačke kuće Metroplex Records, za koju je 1990. pod pseudonimom Frequency snimio Television, Frequency Express i New Jack House. Za vokale na “New Jack House” stvari pobrinuo se Darren Muhammad iz grupe Adrenalin M.O.D. a za mixeve Juan Atkins. Iz suradnje s Metroplex Recordsom, Tucker je mnogo naučio… Krajem 1992, dok je radio na novim stvarima za Metroplex Records, posjetio ga je Tommy Hamilton, te su zajedničkim iskustvom i razvijenim talentom osnovali Aux 88.

Koristeći se temeljima Detroit techna dvojac je ubrzo prikupio mnoštvo novih stvari, što zajedno, što pojedinačno. Shvatili su da im je razdvojenost obojici dobro došla. Osvježenom inspiracijom i mješavinom stilova, te uz pomoć Anthony Hortona i vokalistice Andree Gilmore osnovali su Sight Beyond Sight, koji je ubrzo potpisao za 430 West Records. Dok je S.B.S. nizao uspjehe, Tom Tom i Tucker su odlučili nastaviti svoju međusobnu suradnju baziranu na technu punom basa i 1993. se rađa Aux 88. Kako je Aux 88 krenuo, S.B.S. pauzira te ostali članovi odlaze na individualne projekte. Uskoro su izdali My A.U.X. Mind koji je kasnije postao Detroit klasik. Tucker 1995. osniva svoju izdavačku kuću Puzzlebox zajedno s bliskim prijateljem Anthonyem Shakirom. Aux 88 zatim izdaje Man or Machine. Turnejom po Americi i Europi, te njihovim videom na MTV-ovom AMP-u, počinju predstavljati svoju mješavinu techno/bass/dance zvuka. Ali ni to kao da nije bilo dovoljno…

Znali su da trebaju prijeć na višu razinu. Tom upoznaje DJ Di’jital, već poznatog u Detroit “underground” sceni koji se priključuje Aux 88 live show-u, koji rezultira naelektriziranim old school hip hop-om. A to nije slučajnost. Aux 88 su jedni od rijetkih koji znaju da techno ima svoje korijene u hip hop-u pionira kao Afrika Bambaataa, Planet Patrol i Newcleus. Album Xeo-Genetic za Direct Beat osvaja 2 nagrade Detroit Music Awards za najboljeg artista i najbolje snimanje…

Ulaz: 50 kn

Accepting reservations
booking@crobot-crew.com

more info:
www.myspace.com/aux88
www.myspace.com/crobotcrewcroatia

Hrani nas:
Pizza Club A1, Kramarići 1A, 01/660 88 18

Piše o nama:
Planetmagazin
planetmagazin.net/

Slušajte nas na:
Radio 101
www.radio101.hr/
Plavi 9
www.plaviradio.hr/

Snima nas:
Najtlajf
www.najtlajf.tv/

Sound by:
Nivileta 92
www.niveleta92.com/audio/index.php

See yall there!

Crobot Crew

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content