Autonomni kulturni centar kroz svoj program Attackova tvornica poziva vas na prijavu za radionicu “Uvod u scensku rasvjetu”.
Radionica će se održati od 08.-10.10.2018. u prostorima Pogona- Zagrbačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade, od 11.00 – 17.00 sati.
Prijaviti se možete na radionicu ispunjavanjem upitnika na slijedećem linku goo.gl/mYpwcG
Prijave se primaju do 06.10. 2018. Sudjelovanje na radionicama je besplatno, a broj polaznika/ca je ograničen.

Radionica Uvod u scensku rasvjetu namijenjena je svima koji se žele upoznati sa osnovama dizajna scenske rasvjete. Kroz predavanja i praktični rad, polaznici/ce će imati priliku naučiti postavljati, programirati i upravljati rasvjetom. Radionica pruža mogućnost da polaznici/e nauče osnove rasvjete i izraze svoju kreativnost u dizajnu rasvjete. :

Na radionici će se obrađivati slijedeće:

Uvodno predavanje
Tipovi reflektora, temeljne zakonitosti i odnosi u rasvjeti, regulacija tj. kontrola rasvjete, dmx protokol, programiranje, temeljne zakonitosti u elektrotehnici i sigurnosne mjere su samo neke od tema koje će se obraditi u uvodnom predavanju ove radionice. Cilj je da polaznici/e usvoje osnovne teorijske pojmove o oblikovanju svjetla, kako bi se s stečenim znanjem lakše mogli/e se snalaziti u praktičnom djelu radionice koji se odnosi na postavljanje rasvjete i dizajnu svjetla

Dizajn i tehnologija rasvjete u praksi

Polaznici/e će se na drugom danu radionice, pod stručnim vodstvom, imati priliku baviti sastavljanjem plana rasvjete (light plot), vješanjem i namještanjem reflektora (rigging) te spajanjem struje za iste. Cilj je osmisliti dizajn rasvjete za ciljano djelo nastalo na radionici.
Kroz praktičan rad polaznici/ce imaju priliku regulirati pozicije rasvjetnih tjela, njihov intenzitet, boju i projekciju zrake. Kroz isti upoznaju mogućnosti kontroliranja rasvjete.

Programiranje rasvjete

U nastavku radionice bavimo se programiranjem rasvjete. Proteklih dana pripremljene su sve pozicije rasvjetnih tjela, osmišljen je nacrt rasvjete. Zajedničkim dijalogom pokušavamo napraviti dizajn rasvjete za scenu. Nakon programiranja imamo priliku isprobati osmišljeni dizajn svjetla.

Voditelj radionice: Andrija Santro
Aktivan je član AKC Attacka, gdje radi kao dizajner svjetla na raznim programima: klub Attack, Subscena, FAKI festival. Završio je školu primjenjene umjetnosti i edukacija za dizajnera svjetla u org. British Council -intenzivna radionica produkcije. Radio kao dizajner svjetla u klubu Močvara gdje je i danas vanjski suradnik. Bogato iskustvo stekao je kao dizajner svjetla na festivalima: Seasplash,Terraneo, Lost Theory,Žedno Uho. Profesionalni je glazbenik, član dub benda Bamwise,kao i prvog hrvatskog soundsystema Digitron Soundsystem.

Attackova tvornica financijski je podržana od Ministarstva kulture republike Hrvatske, Grada Zagreba – Gradskog ureda za kulturu, obrazovanje i sport, Zaklade Kultura nova i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content