ATTACKOVA TVORNICA – RADIONICA SITOTISKA
11.-13.11.2023. od 17.00

Attackova tvornica vas poziva na prijavu za radionicu sitotiska. Ukoliko želite naučiti kako otisnuti motiv na majicu, ceker ili neki drugi odjevni predmet, tekstil ili kako otisnuti plakat, a sve u stilu “uradi sam”, radionica je onda pravo mjesto za vas.

Radionica će se održati od 11.-13.studenoga 2023. od 17 sati u prostorima u Infoshopu Pippilotta.
Sudjelovanje na radionicama je besplatno, a prijaviti se možete ispunjavanjem upitnika OVDJE!
Prijave se zaprimaju do 08.11.2023!

Što je sitotisak?

Sitotisak je jedna od najstarijih tiskarskih tehnika koja se koristila još prije 5000 godina prije n.e. Danas je ova tehnika popularna jer omogućava tzv. „uradi sam“ pristup, pa se koristi pri tisku plakata, odjeće i različitih materijala u nekomercijalnoj modnoj industriji. Ova tehnika koristi se i kao alternativna metoda samofinanciranja.

Cilj ove radionice je upoznati polaznike/ice s tehnikom sitotiska i njezinim metodama, i na tako im omogućiti osamostaljivanje i samofinanciranje. Polaznici će kroz radionicu proći sve faze potrebne da bi se dobio gotov proizvod. Faze radionice tako su podijeljene na sljedeće skupine:
-tehnička priprema – priprema opreme za tisak; priprema sita
-kreativna priprema – odabir i izrada motiva za tisak; digitalna obrada motiva za osvjetljavanje; odabir i priprema odgovarajućih boja i emulzija
-priprema za tisak – odabir materijala (tekstil, majice, torbe), odabir papira za tiskanje plakata i postera
-tisak – cijeli proces tiska s bojama i emulzijama do faze čišćenja sita

Voditelj radionice: Nikola Mijatović

____________________________________________
Attackova tvornica, program je Autonomnog kulturnog centra Attack, a financijski je podržana od Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i grada Zagreba – Gradskog ureda za kulturu, Zaklade kultura nova i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content