ATTACKOVA TVORNICA – DUGAVE U STUDENOM

Nakon što smo uspješno realizirali prvu sezonu Attackove hibridne zajednice u Dugavama, vrijeme je da krenemo u nove avanture. Zato započinjemo s novim programima u studenom na istom mjestu u Mjesnom odboru Dugave, Ulica Sv. Mateja 93. Pozivamo vas da prijavite svoje najmlađe članove obitelji na radionice pričanja bajki i 26igranja bojama.
Sudjelovanje na svim programima je besplatno, no broj polaznika/ca je ograničen. Za sudjelovanje na svakoj radionici potrebne su prijave – poveznice na formulare naći ćete u opisu svake radionice.

PROGRAM

SUBOTA
11.11.2023 od 17.00
MO DUGAVE, UL.SV.MATEJA 93
TEATAR PUNA KUĆA PRIČA BAJKE: RADIONICA PRIPOVIJEDANJA I DRAMSKOG IZRIČAJA
PRIJAVE: bit.ly/3sdeRhW, zaključno s 10.11. u 12.00
Radionice su namijenjene djeci uzrasta 7 – 10 god

Prva radionica u ciklusu biti će posvećena srpskoj narodnoj Bajci – Biberče. Glumica Svetlana Patafta priča djeci priču i nakon toga slijedi razgovor, analiza likova, događaja i rad u grupama. Kroz dramske tehnike i likovni izričaj djeca uz mentorstvo glumice pripremaju i izvode neke od dijelova priče ili cijelu priču, ovisno o broju djece i njihove dobi.
Kroz ovaj ciklus radionica želimo učiti djecu interkulturalnosti, upoznajući ih prvenstveno s nacionalnim manjinama i narodima koji žive u Hrvatskoj. Uči se o različitostima, razvija se tolerancija prema drugačijima, no razvija se i vještina pripovijedanja, kazališne i likovne tehnike i vježba se javni nastup.

Voditeljica: Svetlana Patafta, akademska glumica, redateljica i dramska pedagoginja. Bavi se kazalištem i dramskom pedagogijom za djecu i mlade. U svom umjetničkom i pedagoškom radu u komunikaciji je s djecom i mladima različitih psihofizičkih i kognitivnih sposobnosti. Osnivačica je Teatra PUNA KUĆA gdje potpisuje umjetničko oblikovanje programa i radi kao redateljica, glumica i producentica. Dramskom pedagogijom se bavi od 2002. godine. U radu s djecom i mladima kao voditeljica Dramskih studija TNT; CK Trešnjevka i EHO, SKD “Prosvjeta” režirala dvadesetak predstava za djecu i mlade u kojima glume polaznici tih studija. Voditeljica je DRAMSKOG STUDIJA ZA OSNOVNOŠKOLCE Teatar Puna kuća i autorica je različitih kreativnih radionica za djecu, mlade i obitelj. Vodi edukaciju za pedagoge, odgajatelje i nastavnike „Dramska pedagogija u radu s djecom“ Članica je HZSU (Hrvatska zajednica samostalnih umjetnika) i HDDU (Hrvatsko društvo dramskih umjetnika).

SUBOTA
25.11.2023 od 12.00
MO DUGAVE, UL.SV.MATEJA 93
PRIJAVE: bit.ly/3SvfXjt zaključno s 22.11.2023
Radionice su namijenjene djeci uzrasta od 6 – 12 godina

RADIONICE KAZALIŠTA SJENA TRIPSTIH – BOJE BOJA (ZNANSTVENA RADIONICA)
Na prvoj radionici u ciklusu djeca će postati znanstvenici. Obrađivati će se boje sa znanstvenog aspekta, upoznati će se s prirodom i bojama u prirodi, proći će se teorija nastanka boja i zašto ih u mraku nema. Kroz različite igre i eksperimente poput uporabe svjetla, povećala, vode izrađivati će se spektar duginih boja, miješati će se osnovne boje kako bi se dobile sekundarne, raspravljati će se i diskutirati o komplementarnom sustavu boja.

TRIPSTIH
Iz kazališta sjena Ikako-Nikako, u listopadu 2013, godine, nastala je kazališna skupina Trpistih. Tripstih čine: Ives Buljan Gladović (Ikako-Nikako, Skaska, Zvuk sjene), Petra Bokić ( Ikako-Nikako, Skaska, Zvuk sjene). Tripstih se bavi istraživanjem svjetla i sjene kroz: grafoskopske projekcije, kazalište sjena za djecu i odrasle, radionice. Kazalište Tripstih iza sebe ima niz projekata, neki od njih su likovno oblikovanje i scenografija za monooperu u režiji Marija Kovača Ljuski glas, radionice kazališta sjena za odgojitelje i dramske pedagoge, Laboratorij zabave, scenografija i likovno oblikovanje za antički festival Burnumske ide u Ivoševcima.

____________________________________________
Program Attackova hibridna zajednica nastao je kao rezultat suradnje AKC – a, s pojedinim članovima zajednice u Dugavama, koji se kroz godine trude oživjeti društvene i kulturne programe u tom naselju. Tako smo u zadnjih par godina (izuzev pandemijskih) realizirali radionice i programe za djecu na otvorenom (prostor u blizini knjižnice Dugave), u prostoru MO Dugave ili u osnovnoj školi u Dugavama. Program sadrži niz kreativnih radionica od izvedbenih umjetnosti, audiovizualnih, novo cirkuskih do multimedijalnih, literarnih i vizualnih. Osim radionica, program sadrži i predstave za djecu koje su osmislili umjetnici/e važni za razvoj novocirkuske izvedbene umjetnosti u Hrvatskoj. Programi su namijenjeni djeci osnovnoškolskog uzrasta, ali i mladima u srednjoj školi.
Opći cilj projekta je omogućiti kulturne sadržaje u dijelovima grada koji su do sada isključeni iz trendova realizacije kulturnih dešavanja
Projekt se provodi kroz program Kultura u zajednici, kojeg financira Grad Zagreb, u partnerstvu s MO Dugave, Teatrom Puna kuća, Centrom za primjenu integriranog znanja ANZIP

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content