Autonomni kulturni centar kroz svoj program Attackova tvornica poziva vas na prijavu za radionicu dizajna svjetla.
Radionica će se održati od 04.-07.10.2021. u prostorima kluba Attack, Medika, Pierottijeva 11, od 18.00 sati
Prijaviti se možete na radionicu ispunjavanjem upitnika na ovom linku
Prijave se primaju do 02.10. 2021. Sudjelovanje na radionicama je besplatno, a broj polaznika/ca je ograničen.
Radionica Uvod u scensku rasvjetu namijenjena je svima koji se žele upoznati sa osnovama dizajna scenske rasvjete. Kroz predavanja i praktični rad, polaznici/ce će imati priliku naučiti postavljati, programirati i upravljati rasvjetom. Radionica pruža mogućnost da polaznici/e nauče osnove rasvjete i izraze svoju kreativnost u dizajnu rasvjete.
Na radionici će se obrađivati slijedeće:
Tipovi reflektora, temeljne zakonitosti i odnosi u rasvjeti, regulacija tj. kontrola rasvjete, dmx protokol, programiranje, temeljne zakonitosti u elektrotehnici i sigurnosne mjere.
Cilj je da polaznici/e usvoje osnovne teorijske pojmove o oblikovanju svjetla, kako bi se s stečenim znanjem lakše mogli/e se snalaziti u praktičnom djelu radionice koji se odnosi na postavljanje rasvjete i dizajnu svjetla
Polaznici/e će u nastvaku radionice imati priliku, pod stručnim vodstvom, baviti se sastavljanjem plana rasvjete (light plot), vješanjem i namještanjem reflektora (rigging) te spajanjem struje za iste. Cilj je osmisliti dizajn rasvjete za ciljano djelo nastalo na radionici.
Zadnja faza podrazumijeva programiranjem rasvjete. Proteklih dana pripremljene su sve pozicije rasvjetnih tjela, osmišljen je nacrt rasvjete. Zajedničkim dijalogom pokušavamo napraviti dizajn rasvjete za scenu. Nakon programiranja imamo priliku isprobati osmišljeni dizajn svjetla.
Voditelj radionice: Andrija Santro
dizajner svjetla na raznim programima AKC Attack-a (klub Attack, Subscena, FAKI festival). Završio je školu primijenjene umjetnosti i edukacija za dizajnera svjetla u org. British Council -intenzivna radionica produkcije. Radio kao dizajner svjetla u klubu Močvara gdje je i danas vanjski suradnik. Bogato iskustvo stekao je kao dizajner svjetla na festivalima: Seasplash,Terraneo, Lost Theory,Žedno Uho. Profesionalni je glazbenik, član dub benda Bamwise,kao i prvog hrvatskog soundsystema Digitron Soundsystem.
Attackova tvornica financijski je podržana od Ministarstva kulture i medija republike Hrvatske, Grada Zagreba – Gradskog ureda za kulturu, Zaklade Kultura nova i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva
Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content