ATTACKOVA TVORNICA BESPLATNIH RADIONICA
Autonomni kulturni centar Attack u sklopu projekta Attackova tvornica ovog proljeća ponudit će vam nekoliko kreativnih radionica. Nakon uspješno provedene radionice oblikovanja i dizajna svjetla u siječnju, u svibnju će se održati radionica sitotiska i fotografska radionica. Radionice su potpuno besplatne, održavaju se u prostorima AKC Attacka u bivšoj tvornici Medika, Pierottijeva 11. Broj mjesta na radionicama je ograničen!

Projekt Attackova tvornica realiziran je uz financijsku podršku Ministarstva kulture republike Hrvatske, Grada Zagreba – Gradskog ureda za kulturu obrazovanje i sport, Zaklade Kultura nova i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva. Nešto više o samim radionicama

FOTO RADIONICA 24.5.

Ove godine odlučili smo se za malo drugačiji pristup foto radionici. Svi koji se prijave na radionicu prvo će proći teoretski dio, a zatim praktični dio fotografiranja i obrade fotografije. Da bi se moglo prisustvovati praktičnom dijelu polaznici/e moraju prvo poslušati uvodna predavanja. U ovogodišnjoj radionici bavit ćemo se kompozicijskom fotografijom koja nastaje spajanjem dvije ili više fotografija, za što nam je bitno znati koristiti Photoshop.Teorijski dio radionice sastoji se od uvodnog predavanja prilikom kojeg će se proći kroz osnovne pojmove i tehnike u fotografiji s naglaskom na korištenje rasvjete. Nakon osnova fotografije, slijedi predavanje o Photoshopu u kojem će se teoretski proći osnovne tehnike obrade fotografije.Na uvodnom predavanju bit će predložene tri teme od kojih će polaznik morati odabrati jednu za svoj završni rad.

Nakon uvodnog predavanja, dva tjedna kasnije, 7. lipnja, biti će održan praktični dio. Polaznici/e će morati na praktični dio doći s razrađenom idejom prema temi koju su izabrali na uvodnom predavanju. Tijekom praktičnog dijela k svi polaznici/e snimit će svoje fotografije, odnosno sve elemente završne fotografije. Nakon toga uslijedit će praktični dio iz Photoshopa u kojem će polaznici će raditi na svom završnom radu, odnosno svladati tehniku spajanja više fotografija u jednu.

Svi polaznici/e na radionicu trebaju donijeti računalo.

Prijava na mail: tomljenovic@gmail.com prijave se primaju do 20.5.

RADIONICA SITOTISKA 29.5. 14:00

Cilj ove radionice jest upoznati polaznike/ce s tehnikom sitotiska i njezinim alternativnim metodama. To je jedna od najstarijih tiskarskih tehnika, korištena još 5000 godina prije nove ere. Ideja je da svaki polaznik/ca napravi jedan likovni rad, koji zatim sam na radionici umnoži u određenom broju primjeraka. Konkretno obrađivati će se tehnike tiskanja višebojnih plakata i tiskanja na tekstilu.U tom smislu ne želimo autorima/cama nametati nikakva ograničenja. Osim toga polaznici/e će biti u mogućnosti koristiti stol za pasiranje boja, a naučiti će metode pripreme motiva za tisak, pripreme sita, mogućnosti miješanja boja

Pozvali bismo i neka eminentna imena novije hrvatske likovne scene, ali nadamo se i da će nam se pridružiti i potpuni amateri/ke, koji žele naučiti nešto novo. Radovi s radionice biti će izloženi na zajedničkoj izložbi u galeriji Siva.

Voditelj radionice: Vančo Rebac

Prijave za radionicu primaju se na mail: akc.attack@gmail.com s naznakom za radionice do 20.svibnja.

UPDATE

Autonomni kulturni centar Attack u sklopu projekta Attackova tvornica u lipnju organizira još jednu radionicu iz bogatog ciklusa. Do sada je provedena radionica oblikovanja i dizajna svijetla, dok su fotografska i radionica sitotiska još uvijek u provedbi. Kiparska radionica: Čije me to lice s fasade gleda kreće s realizacijom 7.lipnja u prostorima AKC Attacka u bivšoj tvornici Medika, Pierottijeva 11. Ova radionica posvećena je klasičnom kiparskom pristupu. Materijali s kojima će se raditi su glina i gips. Izrađivati će se kalupi od gipsa i završni proizvod- gipsani lijev. Osim toga na radionici će se obrađivati i slobodna gipsana skulptura, a najbolji radovi će završiti na fasadi prostora bivše tvornice Medika.Radionice su potpuno besplatne. Broj mjesta na radionicama je ograničen! Prijavite se na akc.attack@gmail.com s naznakom za radionice zaključno sa 5.lipnjem.


Projekt Attackova tvornica realiziran je uz financijsku podršku Ministarstva kulture republike Hrvatske, Grada Zagreba – Gradskog ureda za kulturu obrazovanje i sport, Zaklade Kultura nova i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!