ATTACKOVA HIBRIDNA ZAJEDNICA
BOJE BOJA – BOJE SVIJETA
SUBOTA 20.04.2024. od 12.00
MJESNI ODBOR DUGAVE, Ul. Sv.Mateja 93

Polako ovogodišnji ciklus boja privodi se kraju, a kao zaključučak izvesti ćemo boje svijeta. Radionica će biti fokusirana na zemljopis, klimu, kulturu i način života katrakterističan za podneblje u kojem pojedini narodi žive. Kroz likovne i literarne metode (djeca će slikati i pisati) učiti će se o sličnosti i različitosti naroda, kontinenata i država. Djeca će imati zadatak osmisliti interkulturalnog čovjeka – novi lik u obliku lutke koja će se izraditi i dati mu karakteristike života u novoj izmišljenoj državi. Nove izmišljene države biti će predstavljene na kraju radionice.

Radionica će se održati u subotu 20. travnja 2024. godine u 12.00 u prostorima MO Dugave, Ul. Sv.Mateja 93. Radionica je namijenjena djeci uzrasta 7 -12 godina.

Sudjelovanje na radionici je besplatno, no broj polaznika/ca je ograničen. Za sudjelovanje je zato potrebna prijava – ispunjavanje upitnika na sljedećoj poveznici: bit.ly/3vBUzQR. Prijave primamo do 18. travnja 2024. u 14.00

TRIPSTIH
Iz kazališta sjena Ikako-Nikako, u listopadu 2013, godine, nastala je kazališna skupina Trpistih. Tripstih čine: Ives Buljan Gladović (Ikako-Nikako, Skaska, Zvuk sjene), Petra Bokić ( Ikako-Nikako, Skaska, Zvuk sjene). Tripstih se bavi istraživanjem svjetla i sjene kroz: grafoskopske projekcije, kazalište sjena za djecu i odrasle, radionice. Kazalište Tripstih iza sebe ima niz projekata, neki od njih su likovno oblikovanje i scenografija za monooperu u režiji Marija Kovača Ljuski glas, radionice kazališta sjena za odgojitelje i dramske pedagoge, Laboratorij zabave, scenografija i likovno oblikovanje za antički festival Burnumske ide u Ivoševcima.

Program Attackova hibridna zajednica nastao je kao rezultat suradnje AKC – a, s pojedinim članovima zajednice u Dugavama, koji se kroz godine trude oživjeti društvene i kulturne programe u tom naselju. Opći cilj projekta je omogućiti kulturne sadržaje u dijelovima grada koji su do sada isključeni iz trendova realizacije kulturnih dešavanja. Projekt se provodi kroz program Kultura u zajednici u partnerstvu s MO Dugave, Teatrom Puna kuća, Centrom za primjenu integriranog znanja ANZIP

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content