Pozivamo vas u galeriju “SIVA” na otvorenje izložbe 25.04.2013. umjetnice Martine Banožić pod naslovom “Art reloaded”.

Biografija Martine Banožić počinje 1988. godine u glavnom gradu Hrvatske, Zagrebu. Završeno osnovnoškolsko i srednjoškolsko obrazovanje nastavlja na akademskoj razini upisujući Teksilno – tehnološki fakultet s akcentom na profesiju u industrijskom dizajnu teksila i odjeće; čiji logičan slijed vidi u magiseriju modula Kositimografije. Uz vrlo interesantu vertikalu koju pruža akademska edukacija, njeni interesi se šire horizontalno te dotiću tipografiju, vizualne komunikacije, arhitekturu i likovnu umjetnost. Kao svoja postignuća navodi sudjelovanje na međunarodnim i prestižnim sajmovima kao što su zagrebački ‘Dan D’, nizozemski ‘open: out put’ i slovenski festival vizualnih komunikacija ‘Magdalena’. Područje rada se proteže od grafičkog dizajna do dizajna tekstila i digitalnog kolaža, što se često spaja u jedan rad.

Radovima pod nazivom „Art Reloaded” bavila se interpretacijom poznatih likovnih dijela u suvremenom okruženju.

Kako bi izgledala dijela Fride Kahlo ili Van Gogha da su nastala primjerice danas, kad su tradicionalne tehnike zamijenjene računalnim grafičkim programima?

Serija radova je digitalni kolaž eksperimentalnih crteža i grafika autorice spojen sa likovnim klasicima čiji krajnji rezultat varira od slike do slike čime se stvaraju nove forme te asocirajući na pop art donose pomalo ironično shvaćanje na dobro nam poznata dijela.

Galerija Siva, projekt je Autonomnog kulturnog centra Attack!, nalazi se u prostoru AKC Medika, Pierottijeva 11. Program je financijski realiziran uz pomoć Ministarstva kulture republike Hrvatske, Grada Zagreba – Gradskog ureda za kulturu,obrazovanje i sport i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva

sivagalerija.tumblr.com/
www.facebook.com/siva.galerija
attack.hr/

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!