AKC ATTACK i VELIKI ODMOR predstavljaju:
14. i 15. 4. // BESPLATAN UPAD // Izložba / DJ-evi / Bendovi / Buvljak

 

Pridružite nam se 14. i 15. 4. povodom festivala Veliki odmor, showcase-u radionica za srednjoškolce fokusiranih na stjecanje vještina potrebnih za organizaciju i realizaciju glazbenog eventa. U sklopu radionica učili smo o osnovama kulturne produkcije, dizajnu plakata, DJ-ingu, audio inženjeringu i izradi razglasnih kutija, a što smo pripremili za vas najbolje provjerite na dvodnevnom festivalu kojeg organiziramo u prostorima AKC Medike.

 

✰ PETAK, 14.4. // Bendovi + DJ + Izložba ✰
NEKROFILANE PAPRIKE

Nekrofilane paprike su mladi zagrebački bend koji je nastao 2021. Mnogi su ih pokušali žanrovski opisati, no rijetki su uspjeli. Oni sebe nazivaju funk reggae metalcima, a zajebancija i dobar stage performans njihova su stvar. Trenutačno se baziraju na lokalnim klupskim svirkama, no uskoro planiraju malo izaći iz Zagreba. Članovi benda su: Zog I. (Albert) na vokalima, dr. Franjo Tuđman (Fran) na bubnjevima, Niđo Panker (Nikola) na ritam gitari, Dr. Gonzo (Roko) na lead gitari, Krpa (Karlo) na bassu te poseban član na nekim pjesmama Hempman (Drug Pean)
IG: @nekrofilanepaprike.official

EMBERAM

Emberam je novi mladi četveročlani death/thrash bend iz Zagreba nastao krajem prošle godine. Osnovan je kao projekt dva brata. Nakon bezuspješne potrage za bubnjarom, jedan brat prelazi na bubanj, a drugi preuzima vokale. Dolaskom bassista i gitarista postava je napokon okupljena u 9. mjesecu 2022. i do tada je već nastalo 10 originalnih pjesama koje planiraju uskoro snimiti za svoj prvi album. Iako zasad nisu imali preveliki broj svirki vjerujemo da će vas oduševiti. Članovi benda su: Josip Bijuk-bubanj, Patrick Barna- lead gitara, Jerolim Kinda-bass, Nikola Bijuk-ritam gitara i vokal
IG: @emberamband

NETHER

Hail Death.
Nether je metal bend iz Zagreba koji su 2009. godine osnovali Lovro Božičević (ritam gitara/vokal) i Dominik Blagec (bubnjevi). Godine 2012. pridružio im se Sven Marasović (glavna gitara), a 2021. Darijo Šalković (bas). Ovi članovi čine bend kakav je danas.
BC: tothenether.bandcamp.com
IG: @nether_official
YT: www.youtube.com/@NETHERZG
FB: www.facebook.com/NetherMetal

Za zagrijavanje i između bendova glazbu će puštati DJ Luka, polaznik DJ radionice

✰ SUBOTA, 15.4. // Bendovi + DJ-evi + Buvljak ✰
DEBELI OKO

“Debeli Oko je satiričan rep ćaća sa bolnih ulica otoka Brača”
“Ljudi kažu da od repa nema kruha, ali Duilo nikad nije gladan.”
“Dominus, repa već 8 godina. Đodite u Mediku bit će jebeno, freestyla se do kraja, balkans finest je u kući”
IG: @kraljevich._.a

BEZIMENI + WEPAR i ČONDA
Wepar & Čonda, dečki iz Zagreba za koje mnogi od vas vjerojatno još nisu čuli, ali imaju itekako što za ponuditi. Zajedno imaju nekoliko nastupa iza sebe. Njihov dosadašnji rad možete čekirati na linku ispod. Krajem prošle godine izbacili su prvi od nekoliko nadolazećih Wepar & Čonda sessiona, a na kvartu kruži priča da će nekad u bliskoj budućnosti izbaciti i album skupa.
A stižu nam i Bezimeni, rep grupacija iz Zagreba koju čine tri MC-ja – Jane, Mrz Lee i Čonda. Ovim nastupom najavljuju svoj album prvijenac ‘Samo par stvari’ koji će izaći ove godine, pa je ovo prilika da čujete neke od stvari prije izlaska samog albuma.
YT: www.youtube.com/watch?v=G4d4uofztZs
TUC

“KEK je u kući”

SPLINTER RH SPACE ORKESTRA

Fusion-hip hop sastav iz Zagreba temeljen na glazbenom katalogu repera “Splinter RH” s instrumentalnom i ritmičkom pratnjom bubnjeva (Danilo), bas gitare (Ante), sampleova (Sven), saksofona (Andrija¹), električne gitare (Andrija²) i klavijatura (Donald) koji odvode melodije u svim smjerovima.
Očekuje vas sonično putovanje kroz katalog šarolikih semplova, sound efekata i tri projekta nastalih u razdoblju od 2021. do 2022. godine – “MILKI EP”, “NI MU NI BU EP” i “DOBRO EP” kao i izvedbe novih pjesama s nadolazećih albuma.
☆ SPLINTER RH ☆ RUDARČINA ☆ ČIMOT BA ☆
DOBRO EP ◇ youtu.be/RMD4kAjUA98
IG: @rhspaceorkestra

GROOVE PLAYAZ

Poznati zagrebački crew Groove Playaz bave se skoro zaboravljenim zanatom turntableizmom. Krenuvši od zajedničke ljubavi prema vinilu, rakiji, pivu i dobrom grooveu okupili su se na DJ radionici by DJ Venom. Toni&Zub, kompići su iz Zagreba i držat će beat živim čitavu večer.
FB: www.facebook.com/grooveplayaz
YT: www.youtube.com/@GrooveplayazcrewZagreb
IG: @grooveplayaz.crew

Za kraj eventa poslušati ćemo set koji je pripremila Klara, polaznica DJ radionice.

*Dizajn vizuala by Nina Njerš, polaznica radionice izrade plakata/vizuala

Za više informacija zapratite na Instgramu @velikiodmor.attack

___________________________________
Veliki odmor program je AKC-a te je financiran iz proračuna Grada Zagreba – Gradski ured za obrazovanje, sport i mlade i realiziran u suradnji s Tehničkom školom Ruđer Bošković

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content