ELEKTRON je novonastali techno program u klubu ATTACK! (Akc Medika) fokusiran na mračnu, psihodeličnu stranu techna. U suradnji sa srodnim projektom The Void koji je u Čakovec već doveo imena poput SNTS i Insolate, 09.12.2017. u Attacku predstavljamo prvo izdanje gdje ćemo ugostiti ozbiljne predstavnike hrvatske techno scene Volstera, Val Vashara, Maju Pa i rezidenta Winpu.

/// start 23.59
/// upad 40kn do 01.00, after 50kn
/// kraj 07.01

Marko Dakovic Volster (Out of Place / TRAUM)

Volster je zadnjih nekoliko godina pomalo tajanstveno postao jedna od zapaženijih figura elektronske scene putem raznovrsnih projekata: produkcije, dj-inga, organizacije evenata, i konačno pokretanjem vlastitog vinyl labela, Out of Place. U techno vodama je od kraja 90-ih, te je rano počeo puštati i po raznim underground mjestima Europe upijajući utjecaje izvođača poput Sandwell District, Mike Parker and Sleeparchive. S vremenom se počeo baviti i vlastitom produkcijom. 2015. zajedno s Miss Sunshine a.k.a INSOLATE pokreće vinyl-only label gdje objavljuje i svoj EP “Nihilist”, 2016. izdaje traku “Nebula” za Vakum Records uz izvođače kao što su Nubian Mindz, Lucretio and James Booth, a 2017. split release s legendarnim Aubreyjem za irski Shelter Records. Početkom 2016. s Insolate u Osijeku pokreće i klupski program TRAUM kojim promoviraju underground techno dovodeći izvođače poput Francois X, Milton Bradley, Dj Deep, Antigone, Etapp Kyle, Paula Temple and Cassegrain.

>>> www.outofplacerecords.com/
>>> soundcloud.com/volster

Val Vashar (Zenon Records / MoDem Festival)

Val Vashar je dugogodišnji dionik hrvatske underground scene. Kao DJ vrti progressive i techno, no bez obzira na stil glazbe zajednički nazivnik njegovih setova je psihodelija. Uz gomilu manjih ili većih partija tijekom godina svirao je na raznim internacionalnim festivalima kao što su Boom Festival Official, MoDem Festival, Freqs of Nature Festival, Hadra, Doof, Lost Theory Festival, itd. Iako je aktivno radio na mnoštvu projekata, danas sudjeluje samo u organizaciji MoDem Festivala. Trenutno je zaokupljen slaganjem kompilacije za australski Zenon Records, na kojem radi kao label DJ. Za ovu priliku selektirao je deep & hypnotic techno trake.

>>> soundcloud.com/val_vashar

Maja Pa (bRAVE )

Nakon dugogodišnjeg pohođenja evenata raznolike elektronske glazbe, Maja Pa 2013. staje iza miks pulta i otada nastupa po brojnim zagrebačkim klubovima, uz imena poput Delta Funktionen, Scientific Dreamz of U, Andreasa Gehma, Morphology, Zarkoff-a, Le Chocolat Noira, te DJ TLRa. Današnja članica bRAVE-a, za sebe kaže da je zapela na zvuku detroit techna, acida, acid housea i electra, no moguće je i pokoje žanrovski neetiketirano iznenađenje. O njezinom napretku kroz relativno kratak period govore brojni podcasti koje je snimila, poput onih za Le Chocolat Noirevu Disco Panoniu na Intergalactic.FM-u i londonski electro label brokntoys, čime se etablirala na sceni.

>>> soundcloud.com/cooliefruit

Winpa (Insectik Records)

Winpa je label menadžer Insectik Recordsa i psytrance DJ. U klupskoj kulturi sudjeluje i kao organizator Hybrid partyja, te ton majstor i stage manager na brojnim festivalima (Tides Of Youth festival, Outlook Festival, Dimensions Festival, Seasplash Festival, MoDem Festival i dr.) kao i u zagrebačkom klubu Attack!. U zadnje vrijeme razvija afinitet za mračni, hipnotički techno, te će ovom prilikom premijerno predstaviti svoju selekciju u tom tonu.

>>> soundcloud.com/winpa

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content