DALIDA (FRA)

Dalida se vratila iz mrtvih, a zvuk je postao jači i čvršći. Opsjednuta ponavljanjima otuđenosti grupe Krautrock, ona mijenja svoj repertoar te u njemu više nema gorkih i mučnih pjesama – bitno je samo istraživanje akustičnog transa. “Nitko neće ukrasti našu smrt, ona je dio našeg života i zato je bitno živjeti u trenutku.” Radi se o novom valu, psihodeličnom iskustvu.

Ovi talentirani maštoviti dečki upravo su završili turneju po Francuskoj kako bi obilježili izdavanje svojeg novog albuma te su pritom dobili odlične reakcije publike. Bend čine članovi benda Daikiri i Klaus Legal, a ovo je njihov novi projekt.

bandcamp

bandcamp

adldia

KURWS
(Poljska)

Oformljeni 2008. kao spontana posljedica ping-pong seanse. Od tada su u istraživanju, ne tolikoodređenih žanrova koliko samih temelja rocka, izražavanja i zvuka. To je radionica u kojoj kreativnim procesom improvizacija prodire kroz komponirane materijale. Pod utjecajem post punka, krautrocka, rocka vs. funka i no wavea, oboružani repeticijama, varijacijama i kontrastima, secirajući već toliko puta odsvirane rifove, ali stavljajući ih izvan konteksta u novo okruženje, spajajući ih i dekonstruirajući destilirane u sasvim nove izričaje. Njihov prvi album „Hole in the ghetto“ objavljen je 2011. i bend je imao mnoge gaže diljem europe oslanjajući se vjerno na DIY načela.

Bend funkcionira, ovisno o okolnostima, kao trio, kvartet ili kvintet, a u tekućoj godini planiraju izdavanje novog albuma.

Slušaj @ bandcamp

JELAOUSY MOUNTAIN DUO (Njemačka)

Spektakularan njemački karate dvojac po drugi puta dolazi u Zagreb.
Ovaj monstruozni duo dovest će vas do granica izdržljivosti svojim dekonstruktivističkim spojem postmodernog jazza i math indie rocka.

Ultrasonični vrtlog dekapitirajućih melodija i ritmova predstavlja zaista radikalnu glazbu koja ne robuje pravilima. Ukratko, JMD-ov karataški pristup daje jednu drugačiju perspektivu i potiče razvoj glazbe bez ikakvih
ograničenja.

Slušaj @ bandcamp

youtube

BRIO
(Hrvatska)

Bend iz Zagreba osnovan 1999-te godine. Članovi ovog dua, prethodno aktivni na zagrebačkoj punk-rock i noise-rock sceni, u potpunosti su se posvetili izvođenju slobodno improvizirane muzike. Do sada su svirali na festivalima Žedno Uho, No Jazz, Improspekcije, kao predgrupa muzičarima kao što su Peter Brotzmann, Mats Gustafsson, Shoji Hano, Zu, Triage, Mathew Shipp, a dva od njihovih nekoliko DIY izdanja su dobila pohvalne kritike od strane Eugenea Chadbournea na AllMusicu. Nakon desetak godina sviranja potpuno akustične muzike, 2009-te godine ponovo se okreću bubnjevima, električnim gitarama i pojačalima. Od strane kritičara, njihovi nastupi su opisani kao “improvizacijski spoj bubnja i gitare koji jednostavno krši sve pred sobom poput pomahnitale kiše asteroida, ne ostavljajući niti sekunde vremena za predah”.

Slušaj @ myspace

Od 21h, Ulaz slobodan (donacija poželjna)

fb: facebook

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content