ŽIVE PERIFERIJE – RADIONICA STREET ART-a
10. i 11.11.2023.
PALAČA MOISE, CRES

AKC Attack i Udruga Bita pozivaju vas na prijavu za radionicu street art-a. Radionica će se održati u dva termina, petak 10. od 17.00 i subota 11.studenog od 12.00 sati u Palači Moise u gradu Cresu.

Radionica je namijenjena djeci i mladima uzrasta od 10 do 15 godina.
Sudjelovanje na radionici je besplatno uz obaveznu prijavu ispunjavanjem upitnika na linku!, zaključno s 08.11. u 12.00

Na radionici street arta polaznici/e će se upoznati sa zanimljivostima ove supkulture i njezinom kreativnošću. Naučit će se različiti stilovi crtanja slova i korištenja boja pri izradi skica. Polaznici/e će imati zadatak osmisliti svoj originalni grafiti potpis (teg, grafiti ime), koje će crtati na papiru ili izrađivati u obliku naljepnica. Izrezivanjem slova u samoljepljivom papiru djeca će moći tako izraditi svoje vlastite grafiti naljepnice/stickere. Na kraju radionice, djeca će imati osnovne elemente za početak svog kreativnog rada u grafiti subkulturi ( tag, sticker, skicu za grafit, slova).
Drugi dio radionice posvećen je crtanju i upoznavanjem s raznim tehnikama izbojavanja slova, vrstama kapica (fat, skinny) te tehnikama prijenosa skica na željenu podlogu. Svaki od polaznika će uz pomoć voditelja radionice svoju vlastitu skicu prenijeti na platno te ju bojati po vlastitoj želji.

Voditelj radionice Mario Miličić
Rođen 1985. godine u Slavonskom Brodu, gdje je završio Klasičnu gimnaziju. Na Grafičkom fakultetu u Zagrebu 2016. godine završio (BA) preddiplomski Studij grafičke tehnologije, smjer dizajn grafičkih proizvoda. Od 1998. kontinuirano razvija vlastiti način kreativnog izraza na području tzv. street arta (grafita), koji se s godinama razvija u različite načine primjene ovih tehnika u radu “u ateljeu” dakle: na platnu i ostalim sličnim podlogama, većinom gajeći principe ponovne upotrebe odbačenih materijala i DIY kulture. Bavi se tehnikom sitotiska i otiskivanjem pomoću stiropora koju je sam razvio te eksperimentiranjem s različitim tehnikama i materijalima u svrhu realizacije ideje. Također se bavi snimanjem i montiranjem video materijala. Pored ovog, povremeno sudjeluje u aktivnostima cirkusko izvedbene prirode te se bavi pisanjem poezije. Osmislio i organizirao “Reunited-festival hip hop kulture” 2015.,2016., 2017. ,2018. i 2019. godine. Redovito sudjeluje na svim važnijim domaćim i regionalnim street art festivalima i susretima (Ohoho festival, Muzej ulične umjetnosti, Street art festival Zen Opuzen u Opuzenu, Street Art Festival u Koprivnici, Re:think u Sisku, Graffiti na gradele u Bolu, Street Arts Festival Mostar). Organizira i sudjeluje u realizaciji izložbi u Galeriji Siva uZagrebu. Od 2019. godine je član HDLU-a. Vodio je mnogobrojne kreativne radionice za polaznike svih uzrasta (graffiti radionice, radionice stirotiska, radionice izrade naljepnica,oslikavanje murala, radionice izrade magneta). Voditelj je AKC radionica povezanih s grafiti umjetnošću i voditelj festivala Reunited, voditelj programa galerije Siva, jedan od voditelja street art dijela Ohoho festivala. Zadužen za izradu logotipa i uređivanje vizualnog identiteta prostora”Grey Room”. Dizajner je plakata za potrebe programa udruge. Dio je cirkuskog kolektiva Cirkprozor.

____________________________________________
Projekt Žive periferije provodi se u partnerstvu s Udrugom Bita iz Martinšćice na otoku Cresu. Program je financijski podržan od Ministarstva i medija republike Hrvatske, Zaklade kultura nova i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content