PONEDJELJAK 13.04.2015

MAJMOON (Njemačka)

//post rock noise trance//

Prijatelji iz Münchena opet na Živ Žar Žuru i u Attacku! Josip Pavlov, Šabić Asmir (Chaspa), Sascha Saygın, Thomas Westner i Gene Aichner (Genelabo) već tucet godina stvaraju sklad transa, rocka, buke, kaosa i poliritmova, spoj eksperimetalnog rocka i audiovizualnih interakcija, a na ovoj turneji predstavljaju i nove materijale.

Majmoon su do sada izdali pet albuma i jedno split izdanje sa legendarnim zagrebačkim bendom Peach Pit; a kroz brojne turneje postali su poznati na alternativnoj glazbenoj sceni u Njemačkoj, Nizozemskoj, Belgiji, Austriji, Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Francuskoj. No, osim što su zapaženi kao bend, Majmoon su kroz brojne projekte poput MajmusicalMonday, Noise Mobility Festival, MajmusicalRadio i druge glazbene i filmske koprodukcija, postali i značajan umjetnički projekt.

majmoon.bandcamp.com/

www.facebook.com/pages/Majmoon/189687414438291

www.majmoon.net/

www.youtube.com/watch?v=hsHYz0_rJrw

BRUJAČI (Zagreb)

//Hard Disco Rolling Thunder//

Zagrebački sastav osnovan devedesetih, koji je dosad preživio nekoliko postava, manje-više ostao dosljedan svom zvuku te evoluirao kroz nekoliko faza do sadašnje inkarnacije koju čine glazbenici koji su nam poznati i kroz brojne druge glazbene suradnje (Trobecove krušne peći, Haustor, Viva Glorio, Cul-de-sac, Peach Pit, Lunar…): Mario Barišin (bas gitara, glas, loopovi, programiranje), Franjo glušac (električna i akustična gitara) i Viktor Krasnić (bubanj).

Zvuk Brujača temelji se na plesnim ritmovima, potmulim, brundajućim (brujajućim) basom, te kratkim, sinkopiranim i odsječnim gitarskim sekvencama s izletima u ambijentalno, ili ukratko hard disco rollling thunder kako sami definiraju svoju glazbu.

www.mtv.com.hr/artisti/brujaci

www.facebook.com/pages/Bruja%C4%8Di/121883657831847

TAO ŠANK (Zagreb)

Tao šank je šank birtije “Instituta za bezbrižnost i razonodu” gdje se ispovijeda muka ove doline suza uz glazbu koja pojačava taj ugođaj do apsurda.

www.facebook.com/pages/Tao-%C5%A1ank/124735144385790

www.youtube.com/watch?v=TcVY9DG1nmo

www.youtube.com/watch?v=NtEUiJftoAE

Od 20h, Koncert 21h, Ulaz = slobodan, donacije poželjne

www.facebook.com/zivzarzur

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content