(reggae / dub / dancehall / jungle / dubstep / …)

4.12.09. & 5.12.09. @ Akc Medika, Pierotijeva 11, Zagreb

4.12.09. petak start: 22h upad: 40kn

J.R. BROWN (hu)

www.myspace.com/mcjrbrown

dj Rahmanee (srb)

www.myspace.com/djrahmanee

Kingston sound (hr) feat. Popay mc

www.myspace.com/kingstonsoundsystem

5.12.09. subota start 22h upad: 35kn / 40kn od 24h

OnDubGround (fr)

www.ondubground.com

www,myspace.com/ondubground

Ras Sale I (Ras Romantic)

www.myspace.com/vibesasa

Lar PLUR Lar & MC M.I.S.T.

www.myspace.com/larplurlar

TRIP TO ZION DJ’s

www.myspace.com/triptozion

visuals: TRIP TO ZION video 

*weekend ulaznica u Kingston shoppu 60kn

support by:

www.kingston.hr

www.reggae.hr

www.seasplash.net

www.terapija.net

www.kaj-ima.hr

www.never2much.info

Reggae connection @ Radio 101

Kingston sound, Trip to Zion i Reggae.hr u suradnji sa zagrebačkim Akc Medikom predstavlja veseli i šarenireggae/dub/dancehall/dubstep/jungle vikend.

Prve večeri uz Kingston sound (POPAY MC, Verbal Efendi, Prince Shango a.k.a. senior citizen) nastupa prvak beogradske jungle scene, dragi dečko, kreator jungle remixa broja ‘Buđav lebac’ grupe S.A.R.S i česti gost zagrebačkih klubova dj Rahmanee.

Središnji dio večeri rezerviran je ovaj put za gosta iz Budimpešte J.R. BROWN a.k.a High grade specialist. Riječ je o talentiranom glazbeniku koji garantira dobru zabavu. Bilo da na nastupa sa bandom (High grade kvartet), pjeva na svoje beatove ili kao mc prati jungle selektore, izvedbom neupitno plijeni pažnju, i tako baca pozitivno svjetlo na sveprisutnu, ali na ovim prostorima slabo poznatu mađarsku reggae scenu, koja obiluje izvrsnim izvođačima.

Među silnom plejadom vrhunskih nastupa po Europi treba istaknuti otvaranja koncerata za jamajkanske  ikone kao sto su SIZZLA KALONJI(Jam), MAX ROMEO(Jam), DON CARLOS(Jam) , te BLACK DILLINGER (JAR) i nastupe na Rototom Sunsplash(IT), Riddim is Love(TR) festivalima.

U Zagrebu će po prvi put predstaviti svoje nove materijale, te nastupiti kao mc u jungle dijelu večeri.

Druge večeri nam dolaze OnDubGround dub / electronica / dubstep bend iz Francuske. OnDubGround nastaje 2004., kada ga osnivaju dva brata, Simon (efekti, mikseta) i Paul (synth, melodika) Lafourcade.

Na početku  se razvijaju pod utjecajem najjačih predstavnika francuskog duba  (Brain Damage, Kaly Live Dub, High Tone…), a 2007. godine priključuju im se Thomas Cherrier (bass) i Bouniol Benoit (perkusije, vokal), te Ondubground tražeći vlastiti stil razvija poseban live show koji karakterizira mix između engleske orijentacije sound systema i francuskog electro-ethna.

Do sada su održali mnogobrojne koncerte i nastupali s mnogim međunarodno priznatim glazbenicima kao što su Kanka, Brain Damage, DJ Aphrodite, Java, Danakil, DJ Netik i drugi.

OnDubGround također su pokrenuli i održavaju net label Original Dub Gathering gdje možete poslušati mnogo dub inovatora i glazbenika diljem svijeta, a možete i uploadati dvoje dub uratke.  (odgprod.com/wp/)

Original Dub Gathering je ujedno i  ime sound systema članova OnDubGrounda koji promovira sve vrste dub glazbe.

Tako će prvi dio njihovog nastupa biti DJ set sa selekcijom koja kreće od rootsa, preko duba i steppersa do najmračnijeg dubstepa, a zatim slijedi nezaboravni energični live act sa sličnom muzičkom evolucijom. U svakom slučaju puno dobrih vibri i moćni bass svakako će vas natjerati da plešete.

Na njihovom prvom nastupu u Hrvatskoj podršku će im pružati domaće snage Ras Sale I aka Rasromantic, Lar Plur Lar feat. mc M.I.S.T.-om, te domaćini večeri Trip to Zion dj’s , a sve to će nam vizualno uljepšati Trip to Zion video.

Vidimo se na užarenom plesnom podiju Akc Medike.

LINKOVI:

www.reggae.hr

www.myspace.com/mcjrbrown

www.ondubground.com

www,myspace.com/ondubground
www.myspace.com/djrahmanee

www.myspace.com/kingstonsoundsystem
www.myspace.com/payp-o

www.myspace.com/vibesasa

www.myspace.com/larplurlar

www.myspace.com/triptozion
www.myspace.com/medikasquat

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!

Skip to content