PETAK 16.10.2015.

Autonomni kulturni centar 16. listopada 2015. ugošćuje Warrior Charge Soundsystem iz Italije, a dodatno će se za dobru dub čagicu pobrinut stalni prijatelji Kluba Attack – Lo Peaks, Zu-Bam i Prancing D.

OD 22:00, UPAD 30KN

WARRIOR CHARGE SOUNDSYSTEM (IT)

Warrior Charge talijanski je dub soundsystem nastao 2006. godine. Korijene vuče iz anarho-punka i D.I.Y. nezavisne scene. Njihova ljubav prema bass glazbi i underground sceni stvorili su jedan glazbeno/aktivistički spoj pozitivnog, slobodarskog i buntovničkog soundsystema.

U devet godina svoga postojanja organizirali su brojna događanja, nastupali na mnogim festivalima te dijelili pozornice sa poznatim izvođačima na aktivnoj punk/dub/reggae sceni. Uz prepoznatljive crvene zvučnike i duboke bas vibracije, njihovi nastupi karakteristični su po porukama o slobodi, ljubavi, jednakosti, solidarnosti i prijateljstvu.

«Our nationality, race and sex are coincidence, our life stance is a choice» samo je djelić onoga što će Warrior Charge Soundsystem imati priliku podijeliti sa nama!

LO PEAKS (HR)

Svoje glazbene ukuse počeo je razvijati na techno partijima 90-tih da bi se kasnije potpuno predao dub i reggae glazbi.  2005. godine priključuje se Jahstice Soundsystem-u, a par godina kasnije s Dr. Robijem i Vrxom pokreće Digitron Soundsystem, već uvelike poznat na dub/reggae sceni. Godine 2007. sudjeluje u osnivanju novog glazbenog projekta koji se zove Bamwise. Polako napušta Digitron Sound, a 2010. ulazi u projekt Ital Jam. Ital Jam čini skupina glazbenika koji u početku organiziraju večeri muzičkih reggae/dub jam-anja, a kasnije se ta skupina formira i u nešto konkretnije (aktivni riddim band). Usporedo s tim, svoj glazbeni stil nadograđuje u novoj glazbenoj struji – dubstep. Kao dubstep DJ i producent jedan je od pokretača DUBstep Klub večeri u Klubu Attack, koja se zasnivala na mračnom dubstep zvuku. U posljednje vrijeme, zbog sve jače potrebe za svježim dubplate-ovima, na sve većoj domaćoj sceni (“dub is THE shit”), svoju produkciju i dj-setove temelji na “strictly dubwise”.

ZU-BAM (HR)

«I like to play on turntables inna Soundsystem style with bunch of equipment“

Ljubav prema glazbi počinje u najranijoj dobi. 1999. godine počinje sve više ulaziti u svijet DJ-inga i to isključivo kroz reggae, dub, drum’n’bass, trip hop glazbu.
2001. g. sa svoja tri prijatelja formira Jaribu Soundsystem gdje vrte uglavnom roots i dub sa psihodeličnim trance strujanjima/elementima. Nastupaju na festivalima i po klubovima poput Underwater Overground festival, Seasplash festival, Mocvara, Kocka… 2005. g. napušta Jaribu Soundsystem te se spontano povezuje sa grupom mladih entuzijasta s ciljem promicanja DJ-inga, soundsystem kulture i bendova kojima je značajka isključivo na dubokom bas tonu (dubstep, drum’n’bass, jungle, reggae, dub, psy, dub breakbeata, psytrance…). Sve ovo skupa činilo je kolektiv Trip to Zion. Kroz 8 godina postojanja ugostitili su gotovo sve eminentne glazbenike/ce iz Hrvatske i svijeta (Alpha & Omega, Paul Fox, Soom T, OnDubGround, Ez3kiel i mnoge druge).

Uglavnom, kao samostalni DJ formira se 2008. godine, a pušta isključivo roots, dub i psy dub. Nastupa na festivalima kao što su Seasplash festival, Modem, Lost Theory, Dub Camp, Future Nature te dijeli stage sa Digitron Soundsystem, Warrior Charge Soundystem, Bamwise, RDK, Dubble…

PRANCING D (HR)

Glazbeni odabir poznatih dub šlagera nećete slušati već samo nepoznatih roots dub riddima za koje još niste čuli/e, a to je najslađi razlog dolaska na plesnjak.

Ako ih jeste čuli možda ćete ih se ponovo sjetiti i otkriti jamajkansku kulturu i glazbu koju, ovi gore navedeni, slave.

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content