[25. rujna 2018., 18-20:00h @ Galerija Siva, Pierottijeva 11, Zagreb]

Pozivamo Vas na diskurzivno i pokazno predstavljanje djela i rezultata suradničke produkcijske rezidencije VR umjetnosti [realizirane u srpnju/kolovozu 2018. u Podstrani, RH].

“VR inkubator” multidisciplinaran je, umjetnički i suradnički produkcijski koncept otvorenog laboratorija umjetnosti virtualne zbilje, s naglaskom na istraživanju njezinih potencijala i raznolikih konteksta njezina nastanka.

Prva, pilot #VR_inc instanca realizirana je u formi produkcijske rezidencije (namijenjene kreaciji niza virtualnih umjetničkih djela-objekata-prototipa-krajolika), praćene dijalogom usmjerenim kritičkom razvoju VR tehnologije i pripadajućih proizvodnih modela u kulturnoj produkciji RH. Tijekom rezidencijalnog boravka, na jednoj suradničkoj lokaciji, odabrani/e autori/ce sudjelovali/e su u kreiranju virtualnih krajolika, uz podršku i mentorstvo multimedijskih, primijenjenih i izvedbenih umjetnika i umjetnica, te profesionalaca/ki u kulturi, tehnologiji i znanosti.

Su-kreatori/ce djela nastalih u okviru VR inkubatora:

Projekt je moderiran umjetničkim vodstvom SwS, a nastaje u partnerstvu umjetničke organizacije Format C, animacijskog studija Jadranska Animacija, te tvrtke DVASADVA, uz posebnu zahvalu Ivani Picek, Patricku Lichtyju, Filipu Ugrinu i ostalim suradnicima/cama.

“VR inkubator” provodi se uz financijsku podršku partnera na projektu, Ministarstva kulture RH i Zaklade “Kultura Nova”, koja podržava program “Inquiry Inc.[2018]” UO Format C, a predstavljanje se odvija u Galeriji Siva zahvaljujući ljubaznosti AKC Attack.

formatc.hr/VR_inc

Kontakt za upite: vr@formatc.hr

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content