VOODOO GLOW SKULLS (Riverside CA, SAD)

www.voodooglowskulls.com/

Legendarni ska-core američkog vala 90-ih, unikatan zvuk koji je praktički nemoguće kopirati, bend koji je inspirirao No Doubt, Sublime, prodao milijune ploča i bio rame uz rame s veličinama poput The Mighty Mighty Bosstones, Rancid ili Nofx. Drugi put u Hrvatskoj. Izdaju za Epitaph, Dr. Strange i Victory Records. Upravo snimili 9. album koji izlazi početkom 2012.

BAMOVI (Zagreb)

www.myspace.com/bamovi

Divlji i sirovi DIY hardcore-punk bend, gomila koncerata i kultni status među mlađim generacijama domaćih punkera i punkerica.

video links:

The Drop In

Streetwear shop Punkt 13, Ilica 14, Prolaz Lovački rog (otvoren je radnim danom  10-20h, subotom  10-15h) :

www.facebook.com/profile.php?id=100001581578748

VOODOO GLOW SKULLS – BIOGRAFIJA:

Voodoo Glow Skulls američki je ska-punk bend koji su 1988. u Riversideu, California, osnovala braća Frank, Eddie i Jorge Casillas sa svojim dugogodišnjim prijateljem Jerryjem O’Neillom. U početku su svirali na dvorišnim zabavama i u Spanky’s Caféu u Riversideu, s Angry Samoans, Mighty Mighty Bosstones, Firehose, Murphy’s Law i The Dickies.

Prva snimka im je iz 1989. – demo od četiri pjesme koje su presnimili na 60-ak kaseta na kućnom stereu i prodavali na koncertima. Uz pomoć lokalnog benda Public Humiliation 1990. izdaju svoj prvi 7″ EP “The Old of Tomorrow” (naziv je parodija inspirirana straight edge bandom “Youth of Today”), a tada bukiraju i svoju prvu DIY američku turneju. Od 1991. godine Voodoo Glow Skulls imaju i  trubačku sekciju: Joey Hernandez na saksofonu, Joe McNally na trubi i Osh na trombonu (kasnije ga je zamijenio Brodie Johnson).

Drugo nezavisno izdanje izlazi 1992. – 7″ EP “Rasta Mis Huevos” za Signal Sounds System Records, izdavačku kuću koja im je također izdala i 12″ EP “We’re coloring fun” te prvo izdanje “The Potty Training Years” na CD-u. Debitantski album “Who Is, This Is?” izdaju za Dr. Strange Records 1993. Album je prodan u 200,000 primjeraka i privukao je pozornost Bretta Gurewitza, vlasnika Epitaph Recordsa. Nakon toga Voodoo Glow Skulls potpisuju za Epitaph i izdaju četiri albuma koji su prodani u 750,000 primjeraka diljem svijeta, te započinju sa svjetskim turnejama – prvo europskom 1996., nakon koje su uslijedili Japan, Australija, Meksiko i Južna Amerika. Ubrzo zatim Voodoo Glow Skulls počinju dobivati pozitivne kritike i mainstream podršku komercijalnih radio stanica i MTV-ja te sviraju kao headlineri i kao predgrupe za The Offspring, No Doubt, Reverend Horton Heat, 311 i Green Day, da bi napokon na Warped Tour-u 1998. dobili mjesto na glavnom stageu.

Bend je na nekoliko Epitaphovih “Punk-O-Rama” izdanja, glazba im je korištena u video igricama, na TV-u i u filmovima, pjesma “shoot the Moon” s albuma “Firme” korištena je u filmu Pauly Shorea “Biodome”, a njihova verzija pjesme “Used to Love Her” (u originalu od Guns’N’Rosesa) na soundtracku je filma “Mr. & Mrs. Smith”.

Voodoo Glow Skulls 2001. raskidaju s Epitaph Records i potpisuju za Victory Records. Od tada su izdali tri albuma na Victory etiketi i nastavljaju s turnejama. 2005. i 2008. godine jedan su od headlinera “Ska Is Dead” turneje. U srpnju 2009. svirali su na desetogodišnjem Victoria Ska Festu s Mighty Mighty Bosstones i The Slackers.

Voodoo Glow Skulls tijekom 2010. pišu i snimaju svoj deveti studijski album i imaju preko 20 novih napisanih i snimljenih pjesama. Svirali su i na 2010 Warped Touru po zapadnoj obali. Novi studijski album je snimljen i izlazi početkom 2012.

Vrata 21h, koncert 22h.

Ulaz u pretprodaji 75 kuna, na dan koncerta na blagajni kluba 95 kuna. Ulaznice potražite u dućanu Punkt 13 (Ilica 14, prolaz Lovački rog).

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content