Petak 20.10. @AKC Attack

Nakon rođendanske proslave s LCY i suradnje sa ZEZ festivalom u lipnju, otvaramo VOLTA sezonu u Attacku te u suradnji sa Zagrebačkim plesnim centrom i umjetničkom organizacijom De Facto predstavljamo službeni afterparty repriznih izvedbi Agende, jednog od najvećih ovogodišnjih međunarodnih plesnih projekata!

Plesna predstava Agenda u svojoj biti umjetnost elektronske glazbe i prostor clubbinga približava suvremenom plesu, evocirajući pejsaž klupske muzike kao prostor bezvremene utopije te njegujući specifičan tjelesni jezik koji proizlazi iz šarolike rejv zajednice ujedinjene kroz klupski groove. Clubbing u Agendi ne stidi se tjelesnog pulsa koji pokreće i publiku i plesače, istovremeno razotkrivajući kompleksna pitanja identiteta, plesnog jezika i heterogenosti klupske zajednice.

Okupljajući hrvatske, belgijske, njemačke, engleske i švicarske plesne umjetnike, Agenda je autorski projekt švicarskih koreografa Simone Aughterlony i hrvatskog redatelja Saše Božića, a glazbu za predstavu potpisuje upravo naš N/OBE.

Ovaj VOLTA afterparty proširit će Agendin zvučni svijet DJ setovima članova kolektiva Oberana, Korneta i N/OBE-a, a lineupu se pridružuje i domaći Stankoff – također izvođač u predstavi – koji će se zagrebačkoj publici prvi puta predstaviti u nestandardnoj, mračnijoj i bržoj glazbenoj selekciji.

U Attacku nam se opet pridružuje i umjetnica Monika Milas koja za ovu prigodu priprema novi twist na svoje instalacije kroz igru s projekcijama i refleksijom.

Prvi i posljednji ovogodišnji blok izvedbi Agende nakon premijere u lipnju uhvatite 18., 19., 20. i 21. listopada u Zagrebačkom plesnom centru u 20h.

Stankoff
www.mixcloud.com/stankoff/

Oberan
soundcloud.com/oberan

N/OBE
soundcloud.com/n-obezg

Kornet
soundcloud.com/jkornet

Informacije o kartama ubrzo!

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content