Poziv za volontiranje na 22. FAKI festivalu

22. Festival alternativnog kazališnog izričaja – FAKI poziva sve željne iskustva u radu na nezavisnoj kulturnoj sceni da se pridruže u volonterski tim festivala.

Faki se održava u dva dijela: rezidencijalni od 13.-26.05. i festivalski od 21.-25.05.2019. Volontiranje na festivalu realizira se u prostorima Medike, Pierottijeva 11.

Festival alternativnog kazališnog izričaja – FAKI međunarodni je susret umjetnika/ca i skupina koje djeluju izvan institucionaliziranih komercijalnih kazališta, a pokazuju kvalitetan umjetnički doseg te potiču mlade izvođače/ice na što osebujniji izričaj. Ova vrlo uopćena koncepcija u praksi znači da je FAKI festival alternativnog teatra, uličnog teatra, performansa, off i low budget teatra. FAKI je centralno mjesto koje nudi pregled inovativne, kritičke i nezavisne, međunarodne izvedbene scene koju održavaju putujući umjetnici i družine, estetike i poetike koje svojom originalnošću i istraživačkom eksperimentalnošću generiraju univerzalne egzistencijalne spektakle i izvedbe.

Volontiranje je potrebno nekoliko sati dnevno u popodnevnim i večernjim satima.

Volonter/volonterka bi provodio/la aktivnosti poput:
– sudjelovanja u pripremi i postavljanju scene,
– domaćinstvo umjetnika – komunikacija i pomoć umjetnicima pri njihovom gostovanju na festivalu,
– fotografiranje i dokumentacija rada,
– postavljanje fotografija i komunikacija putem društvenih mreža,
– pomoć u pripremi obroka,
– informiranje publike na izvedbama,
– tehnička podrška u produkciji.

Faki festival nudi vam iskustvo u radu na produkciji festivala kazališta, rad u opuštenoj i zabavnoj atmosferi, stjecanje novih poznanstava. Od vas se traži fleksibilnost, spremnost na rad u izazovnoj organizaciji, odgovornost, preuzimanje inicijative, poznavanje engleskog jezika i samostalnost u radu.

Volonteri/ke mogu postati svi punoljetni kandidati/kinje. Zainteresirani za volontiranje trebaju ispuniti prijavu koja se nalazi na ovom linku: goo.gl/72tmMn, najkasnije do 12.svibnja 2019.

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content