Subject: Attack kreće u malu bitku
From: Jadranka Sat, 24 Jan 2004 11:29:15

Evo, dragi prijatelji Attacka, izgleda da se bar nešto, ako ništa drugo teoretski pokrenulo.
Danas, 24.01.2004., u uredu u Budmanijevoj, održan je hitan sastanak grupe ljudi zainteresirane da Attack opstane, ne samo kao organizator koncerata, već i ostalih sadržaja planiranih pri osnivanju Autonomnog kulturnog centra. Čitaj: infoshop, dnevni boravak, radionice, performansi, izložbe, i naravno – partiji i koncerti.
Prvo – stanje:Prostora nema. Unutar Jedinstva, ATTACK nema ništa, pošto od 2001. nije potpisan ugovor o najmu prostora. Što je najbolje od svega, ne možemo ni tražiti da nam daju stari prostor, pošto ga je službeno zatvorila inspekcija – potvrđeno u gradskom Uredu za kulturu. Da bi se za taj prostor moglo aplicirati, on mora zadovoljiti uvjete kao što su: voda na šanku, osiguranje od požara, sređen sanitarni čvor, izolacija od vlage. U kunama, rečeno nam je u gradu, to bi bilo nekih 2 MILIJUNA KUNA, drugim riječima: NIKAD SE DOGODILO. …
Dvorana koja se uređuje u Jedinstvu, rečeno nam je, nije samo za potrebe Močvare, već za potrebe sadržaja svih koji se nalaze unutar Jedinstva – dakle Močvare, Indoša, Kufera, a bilo bi i za naše da imamo ugovor. Dakle, za prvu ruku, rekoše, mogli bi nam možda dati neki ured u Jedinstvu – čisto da možemo pregovarati s ostalim stanovnicima tvornice o tome da bar dio našeg programa, ovisno o slobodnim terminima, ide u toj velikoj dvorani. ŽIVI BILI PA VIDJELI.A izletila je i rečenica tipa: “Idite po gradu i istražujte napuštene prostore, nađite neki i tražite ga od ureda za upravljanje imovinom. Mi ćemo vam dati podršku.
”Tako je, daklem, naš mali sastanak odlučio ići pomalo u oba preporučena smjera, pa gdje nam se okine.
E da, da ne zaboravim! Grad dao 80 000 kn za program, loša je stvar da ga nemamo gdje održati.
Drugo – akcija je sljedeća:Od ponedjeljka se kreće u pohod na Ured za upravljanje imovinom i traži se bilo koji kutak u Jedinstvu, tako da za prvu ruku možemo raditi u sklopu varijante “dajte nam slobodan termin u velikoj dvorani”. Istovremeno se radi na suradnji s još nekim udrugama (o tom potom) koje trebaju prostor, kako bi se zajedničkim snagama dobilo neko veće zdanje. Naše jedinice poslane su na teren u istraživanje, i danas je već provjeren jedan takav kompleks, koji je na žalost ispao naseljen… Sutra grupica nas ide chekirati jedan novi plejs – javit ćemo.Prostor koji iskopamo, za prvu ruku ćemo tražiti da nam ga daju na dva dana – 13. i 14. 02. za benefit ogromni bum koncert-party-performans-izložbu-instalaciju-slušaonu-možda Food not bombs – o tome ćemo vas također na vrijeme obavijestiti. Pare od benefita idu za vraćanje dugova.
Tražit će se također podrška sličnog tipa u drugim gradovima – ako su naravno voljni.
Ako snimimo da se za dvadesetak dana od davanja zahtjeva za prostor ne dešava ama baš ništa – dakle da nas ignoriraju ne javljanjem na telefon ili da prebacuju odgovornost s jednih na druga leđa – krećemo s pojavom u medijima, potpisivanjem peticija, pismima podrške i pristojnim akcijama – performansima na ulicama grada ZG-a. Ako ni to ne upali, možda odlučimo postati “nepristojni” – a o vrsti “nepristojnosti”, naravno, morat ćemo se svi zajedno dogovoriti na sastancima.
Toliko za sada iz vašeg štaba.I naravno – držite oči otvorene i ako snimite neki prostor sa sređenom infrastrukturom – dojavite na naš mali telefon.
Jacx

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content