MAYR(AT) + STE MCCABE(UK) + PI KRÜ + DRAG U CORNER with PEARL

Večer posvećena TDoR-u (Transgender Day of Remembrance) u suradnji s Trans Aid Hrvatska prvom udrugom na našim prostorima koja je posvećena isključivo zaštiti i promicanju prava transrodnih, interspolnih i rodno varijantnih osoba, započet će tematskim videoprojekcijama i tribinom “Svi nasi oblici – raznolikost trans* identiteta” u knjižnici Pippilotta, a nastavit će se žurkom u klubu Attack uz promociju najnovijeg (i sedmog po redu) izdanja queer feminističkog labela Unrecords sa izvođačima Mayr iz Beča i Ste McCabe iz Edinburgha, te uz rezidencijalni Krüzer DJ/VJ kolektiv Pi Krü i Drag Queen Pearl.

► MAYR (Vienna) Queer-feminist one-mayr electro punk band

Mayr radi s gitarama, sintesajzerima, violinom, pedalama za efekte i loopovima, čime produciraju stvari koje zvuče kao rock, šansona ili oboje (i ponekad mirišu na mačku). Njihovo prvo izdanje prethodi albumu koji je najavljen za 2014. godinu. MAYR je solo projekt bečke glazbenice Birgit Michlmayr koja također svira bubnjeve i pjeva u bečkom queer-kitch-punk bandu FIRST FATAL KISS, svira violinu i bas u noise/impro bandu Mutt/Mayr/Hackl i sudjeluje kao pjevačica i performerica u performerskoj grupi NINCOMPOOP.

unrecords.me/mayr/


► STE MCCABE (Edinburgh) Queer-feminist one-man electro punk band

Ste McCabe je electro-pop-punk one-man-band iz Velike Britanije koji je počeo nastupati 2006. koristeći samo ritam mašinu, električnu gitaru, synth sampleove i vrlo moćan glas! Pjeva o ozbiljnim temama poput homofobije i zlostavljanja, ali na šaljiv i energični način. Prošle godine je imao nastupe u preko 15 zemalja i pojavljivao se posvuda, od punkerskih skvotova i DIY queer festivalima pa do Glastonburyja, gdje je nastupao rame uz rame s tamošnjom legendom Billyjem Braggom.

UNRECORDS (Beč)

Ovo je 7. izdanje bečke etikete UNRECORDS, osnovane 2012. Cilj ove etikete je podrška eksperimentalnoj/noise /punk/rock glazbi u queer-feminističkom kontekstu.

www.facebook.com/TransAidCroatia

www.facebook.com/kruzerparty

infoshop-library-pippilotta.blogspot.com/


► DRAG U CORNER with PEARL

U šarenom DRAG U CORNER imat ćete priliku isprobati kako je to biti u drag-u. Oko svega što vas zanima  pomoći će vam Pearl koja za ovo događanje priprema i poseban live act.

► PI KRÜ

Rezidentni DJ/VJ crew-a zaokružiti će ovu žurku i rasplesati i one najumornije. Dok ćete po zidovima (a možda i u zraku) gledati Tinove vizualizacije, Gio, Boris i Delayer će puštati šaroliki spektar glazbe, od veselih stvari čije tekstove sigurno znate svi, pa do electra i minimal techna za one najizdržljivije.

od 22h, Minimalna donacija: 15kn

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!