TOTAL CHAOS (SAD)

myspace.com/totalchaospunx

Nakon prošlogodišnjeg koncerta za vrijeme školskih praznika, bend je odlučio napraviti još jednu turneju i ponovno gostovati u Attacku. Ako ste slučajno propustili, imate priliku sad pogledati. Ovaj društveno angažirani punk bend oformljen je još davne 1989. godine kao reakcija na sve veću pojavu komercijanog punka na tadašnjoj američkoj glazbenoj sceni. Jedino bitno što ih je vodilo bila je očajnička želja za spašavanjem tada umirućeg punk rocka u Kaliforniji. Pored samog glazbenog izričaja, članovi benda su i društveno angažirani – bili su uključeni u osnivanje i organizaciju nekoliko kolektiva i organizacija: UVP – United Valley Punks, OCP – Orange County Peace Punks i AGC – Alternative Gathering Collective. Svojim angažmanom daju potporu indijanskom rezervatu Big Mountain, sudjeluju u organizaciji socijalnih događanja kao što su Hrana ne oružje (Food Not Bombs), pomažu u otvaranju anarhističkog centra u Los Angelesu. 1991. godine izdaju svoj prvi demo nakon kojeg slijedi 7′ “Nightmares”, snimljen uživo. Prvi album “Where the Punks” izdan je 1993. godine nakon kojeg slijedi meksička turneja nazvana Yaps. Popularnost benda raste, a većina njihovih koncerata na turnejama po Kaliforniji i Meksiku je rasprodana. Iste godine potpisuju za Epitah. “Plage of Defiance” izlazi 1994. godine i do danas ostaje jedan od najviše politički angažiranih i najkontroveznijih albuma ikad izdanih za ovu etiketu. Bend odrađuje nekoliko cjelokupnih američkih turneja s bendovima kao što su Mighty Mighty Bosstones ili Battalion of Saints. U kombinaciji s potonjima odrađuju politički vrlo burnu turneju praćenu prijetnjama (čak i prijetnjama smrću članovima benda) rasisitičkih organizacija. Album Plage of Defiance iste godine biva zabranjen u Japanu zbog snažnih političkih poruka. Nakon tri hardcore albuma, bend se odlučuje vratiti na više klasičniji stil 70’s/OI punka, a i 1998. godine napuštaju label Epitah s više od 150 000 prodanih albuma iza sebe. Sljedeća dva albuma snimaju za Cleopatra Records, da bi uskoro oformili i svoju etiketu Reject Records. U ožujku 2011. izdaju svoj deseti album “Battered and Smashed”. U 21 godinu postojanja bend je imao uspona i padova, ali je oduvijek ostao vjeran svojem osnovnom muzičkom izričaju punk rocka, čvrsto ostajući uz svoje političke ideale.

AKTIVNA PROPAGANDA (Slovenija)

myspace.com/aktivna666

Ovaj slovenski anarho hardcore bend jedan je od bitnijih čimbenika D.I.Y anahističke scene s prostora naše regije. U svom djelovanju ostaju uvijek dosljedni svojim čvrstim stavovima antifašizma i anarhizma, kao i do-it – yourself načinu života. Osim kroz muziku i alternativnu kulturu, članovi benda involvirani su u monoge druge projekte povezane s razližitim socijalno političkim organiziranjem kao i s anarhističko/antifašističkim autonomnim pokretom i njegovim aktivnostima. Nakon dugog vremena Aktivna propaganda konačno izdaje i novi materijal.

ABERGAZ (Hrvatska)

abergaz.bandcamp.com

Buntovna pankenrol trojka iz Zagreba koja svira analogne bubnjeve i distorziranu električnu gitaru i bas te dere u mikrofon na pseudo-hrvatskom jezikoslovju, također će promovirati i svoj najnoviji album Minimalizam megalomanije, koji će se moći nabaviti na CD-u i kazetama po promotivnim cijenama.

Vrata 21h, koncert 21.30h, upad 35 Kn

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!