28.2.2016.

TORPEDIRANJE ★ #4

Non Servium (Madrid / Mostoles, Oi! / hardcore)

★ 28.2. ★ 20H ★ 70 / 90 KN

Torpedo Syndicate Zagreb i Akc Attack po prvi put u Zagreb, Hrvatsku i cijelu regiju dovodi po mnogima najbolji europski punk bend koji se pojavio u zadnjih 20+ godina!!
Non Servium je vesela ali zajebana skupina pankera, skinheada i huligana iz zloglasnog madridskog predgrađa Mostoles. Obzirom na njihov životni stil, sukobe sa zakonom i neučestalost turneja za mnoge će ovo biti rijetka prilika da vide ovaj vrhunski live act uživo (u to se uvjerila i hrvatska ekspedicija od tri kombija koja se iz Zagreba pokušala probiti na njihov koncert u Torinu prije pet godina.)
Bend je nastao sada već davne 1997. godine kada su postfrankističke madridske ulice bile prepune bijede, droge i neonacista. Non Servium su svojim glazbenim angažmanom, ali i aktivnim sudjelovanjem postali kičma madridskog i španjolskog antifa pokreta koji je isprao fašizam s gradskih ulica te koji danas čini jednu od najvećih (antifa) punk/skinhead/navijačkih scena u Europi.
Njihovo ime je iskrivljena inačica latinskog “Non serviam!” iliti “Neću služiti!” što je po priči Lucifer odbrusio Bogu. (ne kao podrška sotonizmu već provokacija rigidnom religijskom odgoju i okruženju svoje mladosti)

Muzički, svoj stil nazivaju Brutal Oi! a koji je zapravo savršen spoj pjevnih i nabrijanih Oi! refrena te brzog i nadrkanog hardcore i street punk zvuka.
Za razliku od brojnih današnjih plastičnih working-class bendova Non Servium su u punom smislu riječi radnička djeca s ulice. Šprice u javnim WCima, makljaže na metro stanicama i ulice pune kurvi i fukare bili su njihova madridska svakodnevnica u kojoj su stasali.
U svojim punk himnama pjevaju o svemu od svog života ispunjenog alkoholom, borbi s ovisočću, punkom, zajebancijom i nasiljem pa sve do politički nabijenih tema o fašizmu, Crkvi, policiji, vladi, siromaštvu, ali i samokritika o beskičmenjaštvu i pošasti “apolitičnosti” na europskoj punk i skinhead sceni.

Tekstovi poput njihovih, koji su pametni i britki, ali istovremeno nepretenciozni i lišeni snobizma danas su rijetkost.
Poznati su i po svom filmofilskom ubacivanju isječaka iz uglavnom šmekerskih filmova u svoje pjesme poput The Warriors, Mad Max, Kum, Departed, Đavolji advokat, Rocknrolla Ime ruže, Football Factory, itd.
Neki od njih navijači su Atletico Madrida, no već dugo vrijeme potporu daju madridskom biseru radničke klase Rayo Vallecanu i njihovim zloglasnim Bukanerosima, pa je tako nastala i pjesma “ADRV Hooligans”

Ma voljeli bismo im da navijaju i za Real, Getafe i Espanyol! U svakom slučaju Zagreb i njegovi panksi, koraši, skinsi i muzički kužeri iščekuju ovaj apokaliptični spektakl kako bi prinijeli žrtvu znoja, pive, divljeg poga i sing-alonga na oltaru ovih Brutal Oi! božanstava!

Karte nabavite od 19. 1. u dirty old EMPIRE * shop – label – festival – merchandise – booking (Tratinska 18) po pretprodajnoj cijeni od 70 kuna. Na dan koncerta cijena će im iznositi 90 kuna.
Kartu svakako osigurajte na vrijeme, a za sve ostale informacije kontakt mail je: torpedosyndicatezagreb@gmail.com

Dizajn plakata: Biblical Violence Illustrations

www.facebook.com/events/1709575935922187/

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!