PET – 15.4. 

Autonomni kulturni centar Attack! 15. travnja 2016. godine po drugi put ima priliku ugostiti talijanski bend The Natural Dub Cluster / TNDC. Ovaj sjajan četveročlani bend nastupao je u klubu Attack 2014. godine kada su svojim introspektivnim, mračnim i energično/vizualnim nastupom oduševili zagrebačku publiku. Za cjelokupunu atmosferu večeri pobrinut će se i dobro nam poznate sjajne domaće glazbene snage Dubolik i Lo Peaks.

THE NATURAL DUB CLUSTER (IT)

talijanski je bend osnovan u siječnju 2009. godine u mjestu Recanati (talijanskoj pokrajini Marche). Oformila su ga trojica braće sa željom kreiranja novih elektroničkih pravaca u dub glazbi. Za upečatljivost njihovog nastupa, uz glazbu, zaslužni su i autorskivideo klipovi koji daju sinergiju, gdje se performans pretvara u pravi audio vizualni doživljaj.

U travnju 2010. godine izdaju svoj prvi album „Neg-entropy“ u miks produkciji Paolo Baldini / Alambic Conspiracy. Drugi album “In Deep” izdaju u jesen 2014. godine na Bloody Sound Fucktory / Alambic Conspiracy / Elastica Records.

Na svojim mnogobrojnim nastupima i turnejama po Italiji, europskim zemljama i u SAD-u dijelili su pozornicu sa renomiranim imenima dub/reggae scene (Kaly Live Dub, The Blackstarliners, Dennis Bovell, LN Ripley, Africa Unite, Bass Unity, Kunta Kinte, Warrior Charge Soundsystem, Vibronics…).

www.thenaturaldubcluster.com/

it-it.facebook.com/pages/The-Natural-Dub-Cluster/113598198660984

soundcloud.com/the-natural-dub-cluster

DUBOLIK (HR)

Dubolik svoj glazbeni put počinje 90-tih godina kada se susreće sa ex-Yu punk i diy scenom. Niz godina svira gitaru u hc-punk bendu Radikalna Promjena. Kroz godine njegov glazbeni interes proširuje se na reggae te kasnije na dub. Godine 2002. sudjeluje u stvaranju Radikal Dub Kolektiva, u kojem svira gitaru, a poslije, kako bend sve više naginje elektronskom zvuku prelazi i na synthove, samplere, efekte… Paralelno uz RDK, s dvoje kolega iz benda pokreće i Radikal Dub Sound orijentiran na live izvedbu digitalnog duba, gdje preuzima posao live-dubbinga i produkcije.

Nakon razlaza RDK 2012. godine zajedno sa Vanjom, osniva novi dub projekt imena Dubble, te uskoro zajedno pokreću i vlastiti label Dub Tunnel Records na kojem su do sada izdana tri 10″ vinila u Dubolikovoj produkciji, a uskoro bi trebao izaći i četvrti na kojem se u ulozi gosta našao legendarni jamajkanski pjevač Earl 16. Osim angažmana u vlastitim projektima kontinuirano surađuje i s drugim glazbenicima (The Senior Allstars, Waitapu, Bamwise, Digitron…) radeći produkciju, dub verzije i remikseve. Iako mu je primaran rad u studiju i vlastita produkcija, također nastupa kao dj sa selekcijom u kojoj je prezentiran razvoj reggaea i duba, od svoje zlatne ere do današnjeg suvremenog heavyweight duba.

LO PEAKS (HR)

Svoj glazbeni ukus počeo je razvijati na techno partijima 90-tih da bi se kasnije potpuno predao dub i reggae glazbi. Godine 2005. priključuje se Jahstice Soundsystem-u, a par godina kasnije s Dr. Robijem i Vrxom pokreće Digitron Soundsystem, već uvelike poznat na dub/reggae sceni. Godine 2007. sudjeluje u osnivanju novog glazbenog projekta koji se zove Bamwise. Polako napušta Digitron Sound, a 2010. ulazi u projekt Ital Jam. Ital Jam čini skupina glazbenika koji u početku organiziraju večeri muzičkih reggae/dub jam-anja, a kasnije se ta skupina formira i u nešto konkretnije (aktivni riddim band). Usporedo s tim, svoj glazbeni stil nadograđuje u novoj glazbenoj struji – dubstep. Kao dubstep dj i producent jedan je od pokretača DUBstep Klub večeri u Klubu Attack, koja se zasnivala na mračnom dubstep zvuku. U posljednje vrijeme, zbog sve jače potrebe za svježim dubplate-ovima, na sve većoj domaćoj sceni (“dub is THE shit”), svoju produkciju i dj-setove temelji na “strictly dubwise”.

soundcloud.com/lo-peaks

www.facebook.com/people/Lo-Peaks/100010318147086

PROGRAM START 23:00h

UPAD 30kn

www.facebook.com/events/980667205381616/

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content