THE FLEX (Leeds)

Prije nekih desetak godina u Velikoj Britaniji nastao je boom hardcore bendova koji su svoju inspiraciju pretežno crpili iz bazena američkog 80’s hardcorea, a uz The Flex, neki od značajnijih predstavnika takozvanog New Wave Of British Hardcorea bili su Violent Reaction, Arms Race i DiE, no danas momke iz Leedsa možemo definirati kao posljednje preživjele jer svi su se spomenuti, kako to obično bude s hardcore bendovima, odavno upokojili. Daleko od toga da je britanski hardcore u predinfarktnom stanju i da su The Flex jedino što britansko otočje trenutno može ponuditi, no s druge strane, ne možemo se sjetiti ikojeg tamošnjeg u ovoj mjeri sirovog meat & potatoes hardcore benda s abrazivnim soundom i vibrom koja naprosto tjera na stompanje i mosh. Ukoliko vi imate kakve informacije slobodno nas zvrcnite i informirajte na 060 333 333.

Elem, The Flex svoju inspiraciju sišu ponajviše iz bostonske i njujorške hardcore škole osamdesetih, iza sebe su iskrcali zbilja vrlo respektabilan broj izdanja, a singl “Dont Bother With The Outside World” moramo izdvojiti kao jedno od najboljih naziva za hardcore izdanje uopće. Punk! Svima vama koji ste niste susreli s bendom savjetujemo da započnete nadrkano putovanje s prošlogodišnjim albumom “Chewing Gum For The Ears” objavljenim na Static Shock recordsu i dođete po fiks zajebane hardkorčine jer vrlo moguće da neće biti prilike za reprizu.

theflex.bandcamp.com/album/chewing-gum-for-the-ears

STATICO (Beograd)
Njihov prošlgodišnji set u Attacku malo koga je ostavio ravnodušnim, a ovog puta ne očekujemo išta drugačije. Statico dostavljaju hardcore punkčinu jednako inspiriranu s američkom i europskom školom, a neki od članova osim što su svirali u Unisonu, Lets Growu i Jaibo!, aktivni su dio lokalne hardcore scene već skoro tri desetljeća. Bendov prvijenac u formi singla na Refuse recordsu još uvijek je aktualan, a trenutno intenzivno rade na pjesmama za prvi dugosvirajući album.

staticobghc.bandcamp.com/album/il-nostro-cimitero

NAILED IN (Zagreb)
Već svi znate o kakvoj se gorko-nabrijanoj hardkorčini ovdje radi stoga dođite i nafilajte se sa petnaestak minuta čiste energije. U slast!

nailedin.bandcamp.com/

HEIHAIZI (Zagreb)
Bend koji je uspio izblendati energiju Zeke-a i ranih Beastie Boysa uz prstohvat riffovlja iz bogate riznice američkog hardcorea osamdesetih. Kazete s prvim snimkom već su rasprodali, no ne brigajte, ploča izlazi krajem ljeta!

turbodiscos.bandcamp.com/album/s-t

MAJAK (Beograd)
Novo poglavlje beogradskog hardcorea se načelo, a Majak su dio upravo te mlađe generacije koja je ufurala nalet energije koji je dugo manjkao na tamošnjoj sceni. Ekipa dere hardcore nešto modernijeg i disonantnijeg prizvuka koji podsjeća na Cursed, a ovo im je prvo pojavljivanje u Zagrebu.

majak2.bandcamp.com/album/majak

Prije, između i nakon bendova s odabirom hardkorčine našopat će vas DJ Gajo the Snake.

VRATA 20:30 / START 21:00 / UPAD 7 EUR
Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content