3.9.2015

TELEDROME (Calgary, Kanada)

Sladunjavi, poletni, a opet mračni, synth pop/garage/new wave četvorac dolazi nam iz dalekog Calgarya iz Kanade. Iako su snimke Teledromea snimljene unazad par godina, bend zvuči kao da je bio aktivan početkom osamdesetih, te netom nakon toga bio objavljen kao jedno od esencijalnih izdanja na Factory ili Mute records. Bend svira savršen miks proto synth-punk zvuka ala Devo/Units/Screamers, Gary Numana, novovalne plesne muzike jednih New Order, te recimo da gaje velike simpatije prema romantičnosti jednih The Cure. Prikladno zvuku kojim se bave, FDH Records (Digital Leather, Jay Reatard, Black Bug…) iz New Yorka objavljuju im debi album koji nam ovim putem i promoviraju. Nikako propustiti!

https://fdhrecords.bandcamp.com/album/teledrome
https://teledrome.bandcamp.com/
www.facebook.com/teledrometeledrome

NEON LIES (Zagreb)

Neon Lies je nastao kao produkt hiperproduktivnog stvaranja i kreacije Gorana Lautara. Uz konstantno touranje, sviranje i snimanje sa Modern Delusion, Goran je uspio stvoriti i novi set pjesama koji će nam ovaj put premijerno odsvirati. Za razliku od Modern Delusion, Dykemann Family, Welcoming Committee In Flames i The Babies, ovaj put nastupa sasvim sam. Kaže da je Neon Lies projekt nastao pod velikim utjecajem ranog Tuxedoomoon, Suicide-a, The Screamers te omiljenih mu Joy Division.

JUŽNI (Zagreb)

Južni je instrumentalni outfit te ujedno i najnoviji projekt bubnjarke Sare i gitaristice Eve iz Žen u spoju s Goranom i Svenom iz ###. Debitiravši početkom ljeta na open air pikniku Pot Liste, ovo im je drugi nastup. Južni kažu da sviraju prašinu i oblake, a neki drugi pak kažu da zvuče kao osebujan miks post-rocka, psihodelije i krauta.

Post-Punk/New Wave/Synth-Pop/Death Rock/Goth/Electro slušaona prije, između i nakon svirke bendova…

Vrata od 21:00
Koncert u 21:45
Upad iznosi 30kn

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content