PUNK ROCK RODEO

Autonomni Kulturni Centar Attack! predstavlja
SWINGIN’ UTTERS
Punk Rock legende iz San Francisca
po prvi put u Hrvatskoj, 21.09.2011. u Klubu Attack, AKC Medika (Zagreb)

SWINGIN’ UTTERS (San Francisco, SAD)
swinginutters.com/
www.fatwreck.com/

Jedan od najvećih punk rock bendova iz San Francisca, Swingin’ Utters u sklopu svoje europske turneje posjetit će i Zagreb, točnije Klub Attack (Pierottijeva 11, AKC Medika). Album kojeg će predstaviti na ovoj turneji je aktualni album Here, Under Protest objavljen ove godine na Fat Wreck Chords nakon osmogodišnje diskografske pauze.

Osnovani još u 80-ima pod utjecajem britanskih punk bendova iz 70-ih, ali i američkog countrya, irskog folka i reggaea za Utterse sve je počelo ’95-te prvim albumom, The Streets of San Francisco, koji je dobio sve pohvale kritičara. Zahvaljujući tome, osvojili su dva Bammy-ja (Bay Area Music Awards), od kojih je jedan bio za najbolji debitantski album. Godinu dana kasnije potpisuju za Fat Wreck Chords i izdaju jedan od najbolji punk albuma ’90ih, A Juvenile Product of the Working Class, koji ih je odveo na gotovo jednogodišnju turneju po SAD-u i Europi sa bendovima kao što su Social Distortion, NOFX i Mighty Mighty Bosstones.

Uz sve ove velike turneje i odlične albume, bend je ostao vjeran etici radničke klase i proletarijatskim korijenima zadržavši svoje svakodnevne poslove. Dok se drugi bendovi pretvaraju da pjevaju o mukama radnog čovjeka, Uttersi ih žive šest dana u tjednu. Glavni tekstopisci Darius Koski i Johnny Bonnel obojica imaju obitelji koje treba prehraniti i rade nimalo glamurozne svakodnevne poslove. Dok Darius zarađuje za život kao vozač kamiona, Johnny naporno radi u Cinderblock-ovom skladištu.

Svi članovi imaju projekte sa strane. Frontman Johnny “Peebucks” Bonnel također vodi Druglords of the Avenues. Bonnel zajedno s gitaristom Dariusom Koskim i basistom Spikeom Slawsonom ima još jedan projekt po imenu Filthy Thievin’ Bastards, dok je Slawson također poznat i kao frontman Me First and the Gimme Gimmes. Bubnjar Greg McEntee član je i psychobilly benda Viva Hate iz Los Angelesa, Lowdowns i svira kao zamjena u mnogim drugim bendovima. Slawson i Jack Dalrymple (gitarist) također su u Re-Voltsima. Nakon ovih mnogobrojnih usputnih projekata, bend se odlučio vratiti kući i ponovo se posvetiti Uttersima.

Kao podrška Uttersima nastupit će zadarski melodični punk rock bend Rewolti i zagrebačko pulski LB Obrad Kosovac u kojem jedna TV zvijezda, režiser, inženjer i dva odvjetnika sviraju obrade punk rock bendova poput The Clasha, Ramonesa, Misfitsa, Jam, Buzzcocks, NOFX…

KARTA: 50KN u pretprodaji i s rezervacijom (za ljude izvan Zagreba), 70KN na dan koncerta.
PRETPRODAJNA MJESTA: CHILL SHOP – Petrinjska 4/1; PUNKT 13 – Ilica 14, prolaz Lovački rog; KLUB ATTACK – Pierottijeva 11.
REZERVACIJE: mail sa subjektom “rezervacija Swingin’ Utters” zajedno sa vašim imenom i prezimenom treba poslati na adresu klubattack@gmail.com zaključno sa 20.9. (do 00:00)!

CHILLSHOP.HRPUNKT13 SHOPMUZIKA.HRPITSOME PROMOTINSINSANE BOOKING & PROMOTIONSKOLEKTIV MAGAZINTERAPIJA.NETMIXER.HR

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content