OTVORENJE: ČETVRTAK, 31.10.2019., 20:00
GALERIJA SIVA (AKC MEDIKA, PIEROTTIJEVA 11, ZAGREB)
Autonomni kulturni centar kroz program galerija Siva poziva vas na otvaranje izložbe “Inferno” umjetnice Sunčane Brkulj. Otvorenje izložbe predviđeno je za četvrtak 31.listopada 2019. od 20.00 sati u galeriji Siva, Pierottijeva 11 (Medika). Izložba je otvorena do 05. studenog, svaki dan, osim nedjelje od 17.00 – 20.00. sati.
Projekt “Inferno” prikazuje devet krugova pakla prema Danteu Alighieriju kroz medij eksperimentalnog kolaža. Nadahnuće iz kojeg je projekt proizišao bili su srednjovjekovni prikazi pakla, nakićeni, uz strah od praznog prostora i velike mase elemenata prikazane na jednom platnu. Kolaži su napravljeni od papira, kartona, vreća za smeće, pribadača, i bilo kojeg drugog materijala iz svakodnevne uporabe.
Neiscrpno slikovit svijet Danteove “Božanstvene komedije” upotrebljen je kao tematska okosnica iz koje su kolaži nastali potpuno slobodno, eksperimentalnim pristupom i igranjem materijalom, a rezultat je devet kolaža, devet krugova pakla, i devet različitih likovnih atmosfera.

Sunčana Brkulj je studentica animiranog filma na Akademiji Likovnih Umjetnosti u Zagrebu. Profesionalno djeluje u području animiranog filma, te je autorica dvaju filmova kratkog metra, od kojih je noviji, “I’M NOT FEELING VERY WELL” produciran 2019. Osim animacijom, Sunčana se bavi autorskim ilustracijama u raznoraznim medijima, pretežito eksperimentalnom kolažu, i stripovima koji su objavljivani unutar publikacije “KOMIKAZE”. Članica je umjetničke udruge Art.A te je do sad imala dvije solo autorske izložbe.

******************************************************************************
Galerija Siva program je AKC-a, financijski podržan sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Zagreba, Zaklade “Kultura nova” i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.
attack.hr/galerija-siva/

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content