Dokumentarni film: The Power of Community: How Cuba Survived Peak Oil [53 minute, režija: Faith Morgan, SAD, 2006., www.powerofcommunity.org]

Nakon propasti Sovjetskog saveza 1990. godine, kubanska ekonomija se doslovno urušila. Uvoz nafte je prepolovljen, a hrane čak za 80%, što je kubance dovelo do očajnog stanja. Film The Power of Community: How Cuba Survived Peak Oil govori o teškoćama i borbi zajednice te kreativnosti kubanaca, koji nam kroz film govore kako su prebacili proizvodnju sa izrazito mehanizirane poljoprivrede na organski uzgoj hrane, urbane vrtove i slično. Osim što se hrane zdravije i žive održivije, danas se Havana može pohvaliti činjenicom da proizvodi 50% svoje hrane u gradu i okolici.
Ono što je posebno zanimljivo kod ovog filma je činjenica da govori o budućnosti koja nas sve čeka nakon što se potroši veći dio svjetskih zaliha nafte, što je Kuba upravo preživjela i pronašla neke dobre alternative.

U 18:00, ULAZ BESPLATAN

Subverzije se financiraju isključivo osobnim donacijama pa zato ubacite par kuna u kutiju za donacije, jer na taj način financirate program, plakate i sve ostale troškove, koji su minimalni, ali postoje.

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!