Dojmljiv i emotivan povijesni prikaz života i borbe židovskih anarhista doseljenika u SAD. Umjesto očekivane zemlje slobode, našli su se u zemlji divljeg kapitalizma, ali umjesto prilagodbe odlučili su se za otpor. Značajnu ulogu je tu odigrao časopis «Free Voice of Labour» koji su objavljivali 87 godina, ali i Moderna škola Stelton, čiji polaznici i polaznice govore o svojim iskustvima u toj školi organiziranoj prema Ferrerovim idejama. Škola je postojala od 195. do 1952. godine.
Inspirativno je čuti priče tih anarhista i anarhistkinja koji još uvijek jednakim žarom žive anarhizam i organiziraju razna događanja zajednički već pedest i više godina.

O ideji Subverzija

Preuzeti odgovornost za svoj život u svoje ruke, baš kao što je s lakoćom prenosimo na druge, najveći je izazov u ovom društvu. Ideja Subverzija je provokacija mašte, stvaranje snova o utopiji koja time postaje svakodnevni dio našeg života.

Diskusije, zajedničko promišljanje, video projekcije, prezentacije i druženje su ono što organiziramo. Sve ostalo je na tebi.
Subverzije se financiraju isključivo osobnim donacijama pa zato ubacite par kuna u kutiju za donacije, jer na taj način financirate program, plakate i sve ostale troškove, koji su minimalni, ali postoje.
Subverzije se događaju svaki utorak u 18 sati u knjižnici/infoshopu Pippilotta u AKC Medika, Pierottijeva 11, Zagreb.

18:00

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content